Annons

Annons

Annons

Vetlanda

Insändare
Insändare: Lärarna är viktiga

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Covid-19 har inneburit stora utmaningar för skola och fritids, konstaterar Lärarförbundet i en insändare undertecknad av lokala företrädare. Bilden på den distansundervisande läraren är en genrebild.

Bild: Therese Nilsson

Annons

Den 5 oktober firade Sveriges lärare Världslärardagen tillsammans med sina kollegor runt om i världen, och uppmärksammade hur viktiga lärare är för att alla barn och ungdomar ska få den utbildning de har rätt till.

I utbildningens uppdrag har lärare och skolledare också ett viktigt demokratiskt uppdrag. Det är genom utbildning som kommande generationer fostras i demokrati och mänskliga rättigheter.

Annons

Annons

Förskolan, fritidshemmet och skolan ska kännetecknas av värden som människors lika värde, jämställdhet, solidaritet och individens frihet.

Lärarförbundets arbete bygger på solidaritet inom professionen på arbetsplatsen såväl i Sverige som i världen. Vi står upp för varje lärares rätt att organisera sig i starka, oberoende och demokratiska fackliga organisationer.

Här i Sverige har covid-19 inneburit extra stora utmaningar för skola och fritids. Vi lärare har varit fantastiskt bra på att anpassa oss, men det gäller att hålla koll på arbetstiden. Vi måste ha tid för undervisning och återhämtning, men också för möten som stärker demokratin på arbetsplatsen.

Vi i Lärarförbundets lokalavdelningar i Vetlanda och Eksjö behöver balans mellan krav, uppdrag och förutsättningar. Vi uppmanar kommunens politiker att möta oss i detta.

Carita Fornander

Lärarförbundet Vetlanda

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan