Annons

Annons

Annons

Smålandsrallyt

Insändare
Insändare: Bilrally ger inget till kommunen – hur tänker Allianspolitikerna i Eksjö?

Att anordna ett bilrally i Eksjö är ingen bra idé. I stället borde Allianspolitikerna fokusera mer på hur det ser ut i kommunens mindre samhällen. Det tycker insändarskribenten Göran Augustsson, som får svar direkt från Annelie Hägg (C) och Markus Kyllenbeck (M).

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Torbjörn Ingvarsson, Tobias Karlsson

Annons

Man blir förundrad när man läser om hur Allianspolitikerna i Eksjö kommun tänker. Om de tänker? Bilrally ger inget till kommunen är jag övertygad om. Den bästa reklam för Eksjö är ett välkomnade med välklippta infarter och välkomsttavlor med information om kommunen och dess möjligheter. Och det gäller alla samhällen i kommunen. Som boende i Bellö vet jag att det finns ett kommunalt område Timmervägen-Almvägen som inte klippts under mina sex år i samhället. Stadsträdgårdsmästaren var här 2018 men det blev som vanligt ett stort jasså. Markhandläggaren lovade komma, honom har ingen sett skymten av. Gatuchefen lovade 2019 skicka någon som skulle se över gatuskyltarna. Vi har inte sett eller märkt någon förändring. Samhällsbyggnadschefen svarar ej på telefon eller på lämnade meddelanden. Anneli Hägg pratar sig varm för att hela kommunen ska leva. Hon har säkert inte varit i Bellö senaste åren. Låt bli att klippa framför stadshuset ett par veckor och åk hit i stället. Och ödsla er kraft. Göran Augustsson realist

Annons

Annons

Göran Augustsson Realist.

LÄS MER:

Rallyplanerna i Eksjö totalsågas av lokala motorklubben – tror inte det blir av: ”En önskedröm”

S-toppens kritik mot rallybidraget: ”Pengarna behövs mer inom vård och skola”

Stor motorfest kan anordnas i Eksjö – väntas locka 100 000 besökare: ”Gynnar kommunen oerhört mycket”

Svar direkt:

Alliansens målsättning är att Eksjö kommun ska vara en attraktiv kommun att bo, leva och verka i. Vi bedriver en omfattande verksamhet som har stor betydelse för kommunens invånare. Vår målsättning innebär att prioriteringar ständigt görs både utifrån tilldelade resurser och förändringar i uppdrag och verksamhet.

Ett område som berörs av detta är kommuns grönområden, där vissa områden idag inte klipps så ofta som tidigare. Vår målsättning med detta är att det ska bidra till ökad biologisk mångfald.

Annons

Alliansen har i sin budget möjliggjort för ytterligare ett evenemang genom att avsätta för ändamålet 200 tkr av kommunens totala budget på 1,2 miljarder kr. Alliansens ingång i detta är att våra evenemang bidrar till en attraktiv kommun, att våra invånare trivs och vill bo i kommunen samt att det genererar besökare som gynnar andra aktörer, såsom restauranger, hotell och handeln.

Annelie Hägg

kommunstyrelsens ordförande

Markus Kyllenbeck

kommunstyrelsens 1:e vice ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan