Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sävsjö

Sävsjöflickor hedrade sin initiativtagare

En minnesstund hölls för Inger Högberg, föreningens ordförande och initiativtagare, när Sävsjöflickorna kunde mötas igen.

Styrelsen besöker Sävsjöflickornas skyddsängel Elna Nilssons grav Från vänster: Christina Andersson, Ann-Christine Petersson, Maj-Sofie Andersson, Ing-Marie Alderhammar, Pernilla Nordh, Susanne Porsgaard och Christina Lindstrand (Ann-Mari Fanger saknas på bilden).

Annons

Två årsmöten fick avverkas eftersom fjolårets fick ställas in. Mötet inleddes med en minnesstund för Inger Högberg, föreningens ordförande och initiativtagare. Första årsmötet ägde rum 2012.

Föreningen skall skapa ett forum där kvinnor med intresse och känsla för Sävsjöbygden kan mötas. Meningen är att förstärka samhörigheten mellan tidigare och nuvarande Sävsjöflickor.

Annons

Föreningens uppgift är att göra bra saker för Sävsjö och uppmuntra dem som också gör det. För att bli medlem i föreningen skall man vara född i Sävsjö eller ha bott minst tio år på orten.

Annons

Sävsjöflickorna har på sina årsmöten delat ut stipendier till flickor som utmärkt sig. Senaste uppskattningen föreningen visade var till all vårdpersonal i Sävsjö för deras insats under coronapandemin.

Styrelsen består av ordförande Susanne Porsgaard. Ledamöter, Ing-Marie Alderhammar, Ann-Christine Petersson, Maj-Sofie Andersson, Christina Andersson, Pernilla Nordh, Christina Lindstrand och Ann-Mari Fanger.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy