AnnonsHollistay

Tips inför husbilssemestern. Experten tipsar: "Husbilen ger en oslagbar frihet"

Liten eller stor? Två bäddar eller sex? All möjlig komfort eller mer basutrustad? Efterfrågan på husbilar har aldrig varit så stor som nu – här tipsar experten om vad du ska tänka på när du vill köpa eller hyra husbil.

Välj komfort efter behov. Det är ett av vd:n Per Lodén på Kurts husvagnar i Ludvika som själv gärna tar en tur med familjen.

På Kurts husvagnar i Ludvika har det sålts husbilar och husvagnar sedan 1978. Nuvarande delägaren och vd:n Per Lodén tog över efter Kurt himself 2013 och han vittnar om en riktig boom.

– Det har gått bra sedan dess, måste jag säga. Men vi har aldrig sett så stor efterfrågan som nu, det är helt galet, säger han.

Ladda ner Hollistay-appen och hitta, boka, ring eller maila campingar direkt i mobilen.

Läget ser likadant ut i hela Europa, vilket tillsammans med vissa tillverkningsproblem på grund av pandemin har gjort att det finns väntetid på vissa produkter. Därför är det bra att vara ute i god tid om man vill beställa en ny husbil eller husvagn.

För den som vill resa och se mycket på semestern är husbil det bästa valet, menar Per. Vill man däremot ha sin bas på en camping och därifrån göra kortare utflykter passar kanske husvagn bättre.

– Husbilen ger en oslagbar frihet. Den är enkel att köra och får ju hålla anvisade hastigheter, vilket gör det enklare att klara av också lite längre sträckor per dag. Man kan åka ner i Europa eller kanske till andra sidan Sverige en dag när vädret verkar bättre där.

Jag trodde att jag var en hotellmänniska! Men när jag väl provade husbil med familjen var jag fast.

De senaste åren har komfortutvecklingen tagit jättekliv, och idag är valmöjligheterna oändliga.

– Det finns ju husbilar med vattenburen golvvärme och fullfjädrad AC, för den som är intresserad av det. Men mitt tips är att ta en titt på sina egna behov och se hur man tänker använda husbilen och kanske framförallt när, säger Per.

– Det är ju inte svårare att köra en stor husbil än en liten, så i det valet ska man verkligen bara utgå från vad man själv behöver och tycker känns bra, säger Per.

Tillräckligt många sängplatser bör tänkas igenom, tipsar Per Lodén som tycker att det löser många utmaningar på semestern.

Ett annat av Pers bästa tips är att köpa en husbil med tillräckligt många bäddar.

– Många tycker det är otroligt tröttsamt att behöva bädda upp och ner en sittgrupp för att alla ska få en sängplats. Livet blir mycket smidigare om det redan från start finns lika många sängar som familjemedlemmar. Dessutom kan ju någon vara morgonpigg och en annan nattuggla, så det är skönt om alla kan rå om sig själva på sin egen plats, utan att behöva störa de andra.

Vi kan dra iväg spontant när det passar.

Till slut måste man ju bara fråga, du som lever med husbilar hela dagarna – hur semestrar du själv?

– Tro det eller ej men jag trodde länge att jag var en hotellmänniska! Men när jag väl provade husbil med familjen var jag fast, såklart. Vi har hästar hemma och kan inte vara borta så länge i taget, men just därför passar husbilen oss perfekt. Vi kan dra iväg spontant när det passar, utan att behöva boka hotell eller packa en massa. Det är frihet i sin bästa form.

Här hittar du över 2400 campingar i Norden i en app.

Tre snabba tips från Per:

– Köp husbil från ett etablerat märke. Det ger en större trygghet och ett bättre andrahandsvärde.

– Titta på flera husbilar innan du bestämmer dig. Det är först när du går in i bilen som du kan få en känsla för hur den kan fungera i praktiken.

– Utgå ifrån dina egna behov. Hur många ska ni bo i husbilen, för det mesta? När vill ni använda den? Hur mycket komfort behöver ni?

FAKTA: Det här är Hollistay

Hollistay.com är en sajt där du hittar över 2400 campingplatser i hela Norden på ett och samma ställe.  Ladda ner appen och börja sök, boka, ring eller maila campingplatsen. Boka över 350 campingplatser och stugor online via sajten till bästa pris och kontaktuppgifter finns till alla 2400.

Ladda ner appen från Appstore. Eller här från Google play

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Hollistay och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Vetlanda-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy