AnnonsHollistay

Här är Sveriges 5 mest populära campingar

Vi svenskar älskar att campa, och kanske ännu mer nu när det inte är läge att resa utomlands. Sajten Hollistay.com har låtit camparna själva tipsa om sina favoritcampingar. Resultatet är en lista med de 30 av de populäraste campingarna Sverige har att erbjuda, spridda över hela landet. Här listar vi 5 av dem.

Åsa camping och havsbad ligger vid västkusten och är en riktig pärla.

Åsa camping och havsbad, västkusten.

På första plats hittar vi en av västkustens riktiga pärlor, Åsa camping och havsbad. Endast 30 minuter söder om Göteborg, mitt i det pittoreska samhället Åsa ligger denna personliga camping med havet som granne. Med en lång sandstrand, klippor, personlig service och gångavstånd till många restauranger.

Läs mer om Hollistay.com och boka din campingsemester

Kolgårdens stugby och camping, Vilhelmina.

Vid Volgsjön i Lappland, längs det klassiska utflyktsmålet Vildmarksvägen, ligger den här populära campingen som kniper andraplatsen. Med plats för husvagn, stugor och en fin restaurang vid vattnet som är öppen under högsäsong lockar campingen besökare från hela landet.

Böda sand, Öland

Säg ett mer klassiskt sommarresmål än Öland och Böda sand? Känd från tv är den här campingen en av Sveriges största med sina 1350 campingplatser och 125 stugor. Här finns en 2 mil lång sandstrand med vit finkornig sand och en komplett campingby med pool, spa, bastuvärld, restauranger, pub, bageri, frisör, ICA-butik, spelhall, kiosk, gatukök och pizzeria. På området ligger också en 9-håls golfbana. Inte konstigt att Böda sand är så populärt.

Töreboda camping och bad, Töreboda

Längs den fascinerande Göta kanal ligger den här campingen med fina gräsytor, nyrenoverade servicehus och stugor. Med aktiviteter som kanot, cykelturer utmed kanalen, bad i utomhuspool och närhet till Tiveden är fjärdeplatsen ett givet stopp för den som har vägarna västerut i sommar.

Böda sands Camping, ett riktigt paradis.

Tobisviks camping, Simrishamn.

Från Vilhelmina i norr till Simrishamn i söder. På Österlen med havet som närmsta granne finns den populära Tobisviks camping som har något för alla. Om havet känns för kallt finns det tempererade utomhuspooler, och med gångavstånd in till fina Simrishamn och hela Österlen för dina fötter finns det gott om saker att spendera semestern med om du inte nöjer dig med att ligga i brassestolen med en god bok.

Sugen på mer campingar? Se hela listan på Sveriges 30 mest populära campingar och boka din vistelse

Observera att utbudet på campingarna kan vara annorlunda på grund av coronapandemin, så kolla gärna med campingen innan ni bokar för aktuell status.

Det här är Hollistay

Hollistay.com är en sajt där du hittar över 2400 campingplatser i hela Norden på ett och samma ställe. Ladda ner appen och börja sök och boka. Inom kort kan du boka över 300 campingplatser och stugor via sajten.

Ladda ner appen i Appstore eller Google Play butiken

---

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av lokala nyhetsredaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Vetlanda-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy