Annons

Annons

Annons

Rörvik/Stockaryd

Här skriver eleverna om nya skolan – byggstart planerad till hösten

En kall och mulen februaridag öppnar elever fönsterna i klassrummen på grund av att det är för varmt, ventilationen funkar inte så bra. Rörviks skola byggdes redan 1958 och har sedan byggts till i omgångar. Hur den nya skolan ska se ut, har eleverna i sexan fått skriva artiklar om.

Eleverna i årskurs sex på Rörviks skola, har skrivit artiklar om hur den nya skolan ska se ut.

Bild: Privat

Annons

Nu är skolan i stort behov av renovering men politiker och tjänstemän har räknat ut att en renovering skulle kosta mer än en nybyggnation. 

Vi har intervjuat barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Håkansson och han beskriver projektet så här:  

— Det skulle kosta 100 miljoner att bygga en ny skola och att det gamla skyddsrummet inte behövde ersättas. Det hade annars kostat ytterligare tio miljoner. Till slut landade det i att kommunfullmäktige i november förra året tog beslut om att bygga en helt ny skola i Rörvik.

Annons

Annons

— Vad jag vet så är det den största investeringen som Sävsjö kommun någonsin gjort. 

Så här är den nya skolan i Rörvik tänkt att se ut. Byggstart är planerad till hösten.

Bild: Privat

Nu är arbetet med ritningar på den nya skolan i full gång. Några lärare från skolan var nere Lomma och kollade på en liknade skola med samma arkitekt och utseende.

— Det kommer att bli jättebra, säger Stina Hultqvist, lärare på skolan som är insatt i ritningarna.  

Ritningarna är nu så pass färdigställda att det är nere på vilka bänkar man vill ha och var eluttagen ska sitta.

Eleven Judith Axelsson har skrivit den publicerade artikeln.

Bild: Privat

Den nya skolan ska byggas på skolgården framför den nuvarande skolan. När den är färdigbyggd så kommer eleverna flytta in till den nya skolan och den gamla skolan ska rivas.

Till sist kommer den nya skolgården att byggas där den gamla skolan stod.  Detta innebär att elevhuset kommer att rivas men idrottshallen kommer att stå kvar.

Den nya skolan är planerad att börja byggas hösten 2021. Vem som ska bygga skolan är ännu oklart. Byggföretag som är intresserade av att bygga skolan får lämna ett bud, det vill säga de talar om vad det kommer att kosta om de ska göra det. Det företaget som ger det lägsta budet får sedan uppdraget att bygga skolan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan