Annons

Annons

Annons

Vetlanda

Insändare
Insändare: Respektera varandras tro

Låt inte vad som skett föda hat och förakt. Det skriver Vetlanda Missionskyrka och Värne Alliansförsamling tillsammans i en insändare efter koranskändningen vid Kantarellen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Julia Löfquist

Annons

”Allt vad ni vill att människor skall göra för er, det skall ni också göra för dem”. Citat av Jesus.

Grunden för vår tro och synen på människan är kärlek. Kärleksbudskapet är en röd tråd genom hela bibeln. Det är inget flummigt budskap utan handlar om att stå upp för alla människors lika värde, varje människas rätt att utöva sin tro och möta varandra med respekt.

Annons

När vi under torsdagen möts av nyheten att någon eller några skändat våra muslimska vänners tro i Vetlanda genom den fruktansvärda handlingen att lämna ett blodigt vildsvinshuvud på Koranen i bostadsområdet Kantarellen - då blev vi chockade. De som gjorde denna handling skall veta att det inte var en ”kristlig” handling.

Annons

Vi känner inte alla er som är muslimer i Vetlanda Kommun men det vi gör är att vi känner med er. 

Vi vet vad det är att ha en tro och hur ont det gör i hjärtat när någon väljer att göra åtlöje av tron eller som nu skända er tro. 

Som pastorer i olika svenska trossamfund och verksamma i Vetlanda kommun vill vi med denna insändare skicka våra varmaste och kärleksfullaste kramar till er. Låt inte detta föda hat och förakt.

Vi delar inte samma tro men vi respekterar varandras tro och önskar få leva som vänner sida vid sida i Vetlanda. 

För oss är det nu påskvecka men våra kyrkor måste vara stängda under pandemin, men nästa påsk hoppas vi att de är öppna igen och då vill vi hälsa alla er välkomna och dela gemenskapen med oss! 

Skrivet i kärlek

Anna Karlsson – pastor i Vetlanda Missionskyrka

Daniel Berner – pastor i Nye/Farstorp Missionsförsamling, Värne Alliansförsamling 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan