Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Varför är vi politiker?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Då krävs att dagens klimat byts mot ett där vi lyssnar på varandras åsikter och förhandlar fram lösningar för bästa möjliga resultat. Det skriver fyra personer som tidigare suttit i ledningen för Vetlandapolitiken. Foto: Privat

Annons

Det vi ser och hör om vad som pågår här i Vetlanda kommun gör oss bestörta och oroade.

Att ha ett politiskt ansvar innebär att arbeta för att förvalta och förbättra det områden man har fått mandat för av våra medborgare.

Med respekt för olika politiska åsikter vill vi komma fram till beslut som för Vetlanda framåt och gör livet bättre för de som bor här. Vi vill ta de beslut som krävs för att vår personal sedan ska kunna utföra ett bra jobb för att utveckla kommunen.

Annons

Annons

Det uppstår ibland situationer med konflikter och låsningar. Det är då det krävs lite extra för att hitta lösningar och detta är något vi i Vetlanda har varit duktiga på genom åren.

Idag tycks fokus på en del håll mer handla om att ”kasta in järnspett i maskineriet”, att med alla medel stoppa och försena majoritetens förslag. Detta är förödande om det pågår i längden och gör alla till förlorare inom politiken. Men allvarligast är det för Vetlanda kommuns medborgare.

Dagens situation i Vetlandapolitiken har säkert många olika bakgrundsskäl, nu måste de få stå tillbaka.

Vi är övertygade om att bland de som har uppdrag i politiken dominerar viljan att göra samhället bättre och ägna sig åt frågor om hur det praktiskt ske.

Då krävs att dagens klimat byts mot ett där vi lyssnar på varandras åsikter och förhandlar fram lösningar för bästa möjliga resultat. Att säga nej till allt och lägga fokus på att blockera förslagen bara för att krångla tillhör inte vårt sätt att arbeta politiskt.

Göran Lindell

f.d. kommunalråd

Gisela Brumme

f.d. oppositionsråd

Ingemar Sturesson

f.d. gruppledare

Ejlon Johansson

f.d. gruppledare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy