Annons

Annons

Annons

Rosenlund

Årets stora jaktmässa på Elmia stoppas – flyttas fram två år: ”Förutsättningarna är fortsatt oklara och utmanande”

Jaktmässan Elmia Game Fair, som brukar locka tusentals besökare, flyttas fram två år på grund av det rådande pandemiläget. Det meddelade Elmia i ett pressmeddelande på tisdagen.

Övning med hund i vildsvinshägnet lockade till sig flera hundra intresserade under Elmia Game Fair 2017. Men i år hindras den stora jaktmässan av coronapandemin, i stället flyttas mässan fram till 2023. Arkivbilder.

Bild: Terese Karlsson, Elin Elderud

Annons

Den stora jaktmässan – där besökare vanligtvis kan kolla in bland annat vapen, kläder, jaktfordon, hundtillbehör och olika former av uppvisningar – skulle ha ägt rum den 13-15 maj 2021. Men nu har det beslutats att Elmia Game Fair flyttas fram och i stället kommer att arrangeras 18–20 maj 2023.

”Förutsättningarna för att planera och förbereda möten, mässor och event är fortsatt oklara och utmanande. För samtliga intressenter kring Elmia Game Fair innebär det ett stort avbräck att inte kunna mötas fysiskt för att mötas, uppleva, affärsutveckla och utbyta erfarenheter. Att genomföra en mässa kräver stor framförhållning för arrangörer, utställare och andra inblandade partners. Därför tvingas vi tyvärr flytta fram Elmia Game Fair till 2023”, säger Lotta Frenssen, vd Elmia AB, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Elmia Game Fair lockar vanligtvis tusentals besökare och en stor del av den svenska jaktbranschen är med som utställare.

Övning med hund i vildsvinshägnet lockade till sig flera hundra intresserade under Elmia Game Fair 2017. Arkivbild.

Bild: Elin Elderud

Elmia.

Bild: Terese Karlsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan