Annons

Annons

VBK–duo i landslaget – aktuell för dubbla VM–turneringar

Pontus Vilén tar plats i landslagets observationstrupp inför kommande säsong tillsammans med hemvändande Joakim Andersson.

Annons

Bandysäsongen 2020/2021 spelas det två VM–turneringar.

Vetlanda BK–duon Joakim Andersson och Pontus Vilén finns med i förbundskaptenens tankar inför mästerskapen.

Sveriges förbundskapten Michael Carlsson har tagit ut en observationstrupp på 33 spelare inför kommande säsong med två planerade VM-turneringar. I truppen ingår ett flertal spelare som fått sin bandyfostran på Höglandet. Bland annat nuvarande VBK–spelarna Joakim Andersson och Pontus Vilén.

– Det är en trupp baserad på förra säsongen med spelare som hade ett bra fjolår och ett starkt slutspel, säger förbundskaptenen Michael Carlsson i ett pressmeddelande.

Den gångna säsongens herr-VM fick skjutas upp på grund av coronapandemin. Därför har det Internationella Bandyförbundet beslutat att genomföra två VM-turneringar kommande säsong.

På torsdagen meddelade FIB vilka datum som är satta för turneringen i höst. Mellan den 5 och 11 oktober kommer VM spelas i Irkutsk. Planen är sedan att VM 2021 ska spelas i Syktyvkar någon gång i slutet av mars eller i början av april.

Annons

– Som planen ligger nu ska vi spela två VM-turneringar, men samtidigt vet vi inte var allt tar vägen i och med pandemin. Men vi är förberedda på att fullfölja en hel landslagssäsong, säger Michael Carlsson.

Annons

Utöver VBK–duon återvinns även Tranåskillen och Bois–produkten Martin Landström (Västerås SK/Baikal Energy) samt VBK–produkterna Christoffer Edlund (Villa/Lidköping) och Daniel Johansson (Västerås SK) i truppen.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy