Annons

Annons

Fem byten? Beslut tas i veckan

Fem byten kan bli aktuellt i den svenska elitfotbollen. Arkivbild.

Annons

Elitklubbarna vill att fem spelarbyten får göras när de högsta fotbollsserierna rullar i gång – om de nu gör det inom överskådlig tid.

Ett besked i den frågan kommer på fredag.

Dagen innan klubbar Svenska fotbollförbundet om fem byten ska tillåtas.

– Alla Sef-klubbarna vill att vi ska införa det här. Jag hoppas att beslutet går igenom, säger sportchefen Svante Samuelsson till Fotbolldirekt.se.

Den tillfälliga regeländringen är möjlig för alla fotbollsligor på grund av coronaviruset. Det för att komprimerade spelprogram väntar. Det är upp till de nationella förbunden att bestämma hur man vill ha det.

Klubbarna i allsvenskan och superettan är eniga om att de vill ha den tillfälliga regeländringen.

– Sedan är det inte bara vi som tillfrågats, utan även EFD (damfotbollens ligaorganisation), Ettan Fotboll (division 1-klubbarna) och domarkommittén. Jag vet inte specifikt vad alla anser, men jag tror alla vill införa det här med tanke på ett väldigt pressat spelschema och med det ökade risker för spelarna, säger Samuelsson.

Annons

De fem spelarbytena ska fördelas på tre bytestillfällen. Med andra ord tillåts två dubbelbyten och ett enkelbyte.

Annons

Om förbundet beslutar om regeländringen gäller den för hela säsongen 2020.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy