Annons

Annons

GCT ställer in säsongen – återkommer nästa år

Annons

Här är nästa smäll för redan ekonomiskt hårt ansatta elitryttare.

Penningstinna Global Champions Tour stryker samtliga tävlingar i år på grund av coronapandemin.

Ridsport

Peder Fredricson när han vann GCT-deltävlingen på Stockholms stadion 2019. Hela årets tour ställs nu in. Arkivbild.

Global Champions Tour har fått ställa in samtliga tävlingar runt om i världen sedan i mars. Nu ställs resten av årets planerade tävlingar in. Den världsomspännande hopptouren – med ridsportens högsta prissummor – meddelar att den återkommer nästa år.

Annons

I ett pressmeddelade skriver GCT-ordföranden Jan Tops:

"Vår prioritering måste fortsatt vara hälsan hos våra åskådare, personalen, de aktiva och lagen och de som bor på tävlingsplatserna. Så det är med stor ledsamhet vi har bestämt oss för att ställa in de återstående tävlingarna det här året."

Annons

"Nu måste vi ta oss samman och bygga en ljus framtid efter pandemin och anpassa oss för att kunna bjuda på stor idrott 2021 och framåt".

Flera svenska landslagsryttare har de senaste säsongerna tävlat flitigt – och titt som tätt också framgångsrikt – i GCT och i lagtävlingen Global Champions League, bland dem Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek.

Stockholm fanns med i årets tävlingskalender men arrangemanget på Stadion den 11-14 juni ställdes in redan i april.

Henrik Skiöld/TT

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy