Annons

Annons

Annons

Försommarvärme lagom till Kristi himmelsfärd: ”Soliga dagar framför oss”

Text

Närmare 20 plusgrader, strålande solsken och således en försmak på sommaren.

Långhelgen och den kommande veckan lär skänka mycket värme till många i de annars dystra tiderna.

Strålande solsken och temperaturer upp mot 20 grader. Det blir verklighet i Småland den kommande tiden – även om regnet gör ett litet gästspel i helgen. OBS: Genrebild.

– Vi har soliga dagar framför oss, säger SMHI:s meteorolog Lisa Frost inför Kristi himmelsfärdshelgen.

I våra trakter bjuder onsdagen på temperaturer kring 15 grader, för att därefter jobba sig upp mot närmare 20 på torsdag. Med andra ord kan veckoslutet bli riktigt mysig.

Annons

Annons

– För många blir det en skön start på vad som kanske är en långhelg i och med den röda torsdagen, säger SMHI:s Lisa Frost.

Men – ja, det finns dessvärre ett sådant i allt det fina. Under lördagen och söndagen väntas dock regn och lägre temperaturer.

– Ja, det drar in från sydväst, säger hon.

– Men, lugnar Lisa Frost. Redan nästa vecka är solen och värmen tillbaka och vi får omkring 20 grader och sol vissa dagar, säger hon.

I nuläget (artikeln skrevs under tisdagen) finns inga risker utfärdade för bränder i skog och mark. Men alla som planerar att vistas utomhus med grillen i högsta hugg, uppmanas att vara försiktiga.

– Ja, med det varma högtrycket som nu väntas i flera dagar, kan det förstås bli torrt i marken på sina håll, säger meteorologen Lisa Frost till tidningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan