Annons

Annons

Officiellt: Köpenhamn fortsätter som EM-värd

Danskarna kan jubla – både EM-matcher och starten av Tour de France kommer att arrangeras i huvudstaden Köpenhamn. Arkivbild.

Annons

Köpenhamn kan se fram emot en riktigt fin sportsommar 2021.

Nu är det nämligen klart att den danska huvudstaden kommer att kunna vara värd för starten av Tour de France och fyra EM-matcher i fotboll.

– Jag vill tacka alla parter i förhandlingarna, för att de har varit flexibla och kommit överens så att vi kan vara värd för de här två sportevenemangen, säger Frank Jensen, Köpenhamns borgmästare.

Coronapandemin tvingade det europeiska fotbollsförbundet att flytta sommarens EM-slutspel till 2021, och i samma stund hamnade Köpenhamn i bryderi kring hur de skulle kunna vara värd för två stora evenemang.

Danmark spelar samtliga sina tre gruppspelmatcher hemma på Parken och även en åttondelsfinal spelas på arenan, enligt det ursprungliga spelprogrammet för mästerskapet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy