Annons

Annons

Annons

Österbymo

Våldsam brand i villa – eldslågor flammade ut från övervåningen

Text

En villa utanför Hestra i Ydre kommun började vid 17-tiden på måndagen att brinna i taket och på övervåningen.

Räddningstjänsten var på plats med personal från flera stationer.

– Vi försöker plocka ut så mycket inventarier från huset som vi kan, säger Rickard Wertheimer, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköpings län, i ett samtal under insatsen.

Men huset kunde inte räddas, meddelades senare under kvällen.

En villa utanför Hestra i Ydre kommun började vid 17-tiden att brinna i taket och på övervåningen.

Räddningstjänsten var på plats med styrkor från Tranås, Aneby och Österbymo.

Annons

Annons

När styrkorna, från Tranås, Aneby och Österbymo, kom fram till villan var branden fullt utvecklad och lågorna slog ut från taket och övervåningen.

– Det brann ordentligt och andra våningen är helt skadad tillsammans med taket då förstås, säger räddningstjänstens Rickard Wertheimer.

Även polisen skickades till platsen och Åsa Willsund, presstalesperson vid region öst, berättade vid 17.30-tiden att det verkar som att branden startade på vinden.

– Ja, det är inte bekräftat av räddningstjänsten än men det verkar vara så, säger hon.

Inbäddat innehåll

Enligt polisen kom ingen person till skada i samband med den kraftiga branden i villan, som är belägen några kilometer söder om Hestra.

– De boende var hemma men de hade tagit sig ut. Inga djur har nämnts så jag tror inte att något djur kommit till skada, säger Åsa Willsund vid polisen.

Förutom fortsatt släckningsarbete, koncentrerade sig brandmännen på plats på att få ut så mycket värdesaker och inventarier som möjligt från det brinnande husets bottenplan.

– Jag skulle tro att vi kommer att jobba med att släcka i omkring tre timmar till. Därefter blir det bevakningsarbete så vi kommer förmodligen att ha personal vid villan under hela natten, säger räddningstjänstens inre befäl Rickard Wertheimer vid klockan 18.20 på måndagen.

Annons

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Senare på kvällen meddelades från räddningstjänsten att villan inte gått att rädda, men att man lyckats rädda många föremål och andra tillhörigheter.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan