Annons

Annons

Annons

Rosenlund

Sommarens Dreamhack ställs in – biljetter återbetalas

Den årliga dataspelsfestivalen Dreamhack Summer ställs in. Istället blir festivalen av nästa år. Alla biljetter betalas tillbaka.

– Det var ett tufft beslut att ta, men det var det enda logiska beslutet att ta med tanke på situationen, säger Per Sjölin som är press- och PR-manager på Dreamhack.

På grund av covid-19 och den situation som har uppstått har Dreamhack Summer ställts in, det berättar arrangörerna på sin hemsida.

Annons

Annons

”Beslutet är ett resultat av vårt kontinuerliga övervakning av den globala pandemisituationen, diskussioner med sjukvården och myndigheter, och av respekt för säkerheten och välmåendet för vårt samhället och våra anställda, som vi har tagit det svåra beslutet att skjuta upp Dreamhack Summer till nästa år”, skriver de där.

– Det är klart att det är tråkigt. Det var ett tufft beslut att ta, men det var det enda logiska beslutet att ta med tanke på situationen. Säkerheten och välmåendet för våra besökare måste gå först, säger Per Sjölin som är press- och pr-manager på Dreamhack.

Alla som har köpt biljetter kommer att få tillbaka sina pengar, även om arrangören berättar att det på grund av situationen kan ta lite längre tid.

De tittar på nya datum för Dreamhack summer och kommer även att erbjuda rabatt på biljetter till de som köpte biljetter på det ursprungliga datumet till nästa års festival.

– Det gör vi som ett tack för att de har köpt biljetter till i år och för att visa att vi uppskattar deras stöd. När det blev som det blev är det det minsta vi kan erbjuda, säger Per Sjölin.

Dreamhack Summer skulle ha arrangerats 6-9 augusti på Elmia. Från början var datumen 12-14 juni, men flyttades inledningsvis fram till augusti på grund av coronapandemin. Nu är årets upplaga alltså helt inställd.

Annons

Vad betyder det här ekonomiskt för Dreamhack?

– Det är klart att det, precis som för det flesta företagen i Sverige, betyder utmaningar ekonomiskt. Samtidigt så är vi mer lyckligt lottade eftersom vi kan ha igång viss verksamhet och flytta över det online. Sedan har vi en stark ägare i ryggen som tror på det vi gör och är beredd att satsa på oss.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan