Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Kenneth, 71, smittades av corona – nu är han friskförklarad

Text

På hemvägen från skidsemestern i italienska Cortina väcktes Kenneth Mattelins farhågor om att han och hans resesällskap kanske hade blivit smittade. Det visade sig stämma. Han var smittad, men fick bara lindriga symtom.

Kenneth Mattelin från Eksjö smittades av covid-19 på skidsemestern i Italien. Nu är han helt återställd.

I dag känner han sig glad över att det gick så bra.

– Efteråt har jag fått en riktig tankeställare. Det satte sig lite i huvudet. Jag känner en glädje över att jag klarat mig så bra. Det kunde ju ha gått andra hållet, säger Kenneth Mattelin, 71 år.

Annons

Annons

Tre av de fyra som tillsammans var på skidsemester i Italien i slutet av februari hade blivit smittade av det nya coronaviruset.

– Jag gick i frivillig karantän när jag kom hem och tackade nej till jobb, säger Kenneth Mattelin, som är en deltidsarbetande pensionär.

Efter några dagar fick han feber och kände sig lite krasslig.

– Jag kände mig kymig och ringde 1177. När jag sade att jag är 71 år, har feber och hade varit på skidsemester i Italien blev det ilfart till akuten, där jag blev testad. Det visade sig att jag blivit smittad och satte mig i karantän. Men jag blev aldrig sjuk och febern gick ner, säger Kenneth Mattelin, som känner sig lyckligt lottad som blev testad.

Han fick dock ett litet bortfall av smak- och luktsinnet och sov en stund på eftermiddagarna.

Kenneth känner en glädje över att ha klarat sig så bra.

Efter fjorton dagars karantän friskförklarades Kenneth Mattelin.

– Så fort jag fick gå ut började jag med olika motionsaktiviteter. Jag förhåller mig till Folkhälsomyndighetens riktlinjer så långt som möjligt, men är dock ute i samhället.

Kenneth Mattelin tycker att han har fått ett fantastiskt bemötande av vården.

Annons

– Alla har varit otroligt bra från det att jag ringde 1177 till efter besöket på länssjukhuset Ryhov då jag blev uppringd av infektionsläkaren ett par gånger. Vi kanske hade tur som blev smittade i ett så tidigt skede när alla hade tid med oss.

Petronella Uebel/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan