Annons

Annons

Annons

Bandy

Talangen klar för AIK: ”Jag har fått en bra bild av klubben”

Text

Den gångna säsongen har hon spelat för både Tranås BoIS och Skirö AIK. Nu har den 20-åriga bandytalangen skrivit på för AIK.

– Det känns riktigt bra, säger hon i en kommentar till klubben hemsida.

Ellen Spång är klar för AIK.

Ellen Spång har den gångna säsongen spelat 11 matcher med Tranås i allsvenskan och 13 matcher med Skirö i elitserien. Nu står det klart att bandykarriären fortsätter i AIK.

Annons

– Det känns riktigt bra. Jag har alltid sneglat lite mot AIK sedan jag var liten. AIK var riktigt bra då och nu tror jag man både vill och kan bli så bra igen och jag är spänd över att få vara en del av det. Jag har fått en bra bild av klubben och jag har faktiskt redan nu fått bra kontakt med några tjejer i laget, så det här blir spännande, säger Spång, till AIK:s hemsida.

Annons

Flera starka nyförvärv

Spång blev officiellt klar under en hektisk dag i AIK. Föreningen presenterade det ena meriterade nyförvärvet efter det andra, precis som de gjorde runt sitt herrlag för ett tag sedan. Förutom Spång presenterades Skutskärs trio Olga Rodionova, Vilma Johansson och Linnéa Larsson, Anna Fosselius från Västerås samt Anna Widing som utsågs till VM:s bästa försvarare 2018 och nu gör comeback på bandyplanen.

– Jag har hört vilka spelare som är på väg in och de som finns i laget, jag är spänd på att få spela med dem. Jag har spelat mestadels utomhus och det kommer bli ett lyft att flytta inomhus. Vi kommer säkerligen få till ett bra spel med mycket bollrullning, när man tränar utomhus vet man ju aldrig hur förutsättningarna är så det kommer bli ett riktigt lyft för laget och mig, säger Spång.

Lagets tränare, profilen Per Fosshaug, kommenterar Spång:

– Ellen är en ung, energisk spelare med skicklig skridskoåkning. Ellen är på väg framåt i sin utveckling och är dessutom en lovande spelare som vi kommer staka ut en bra riktning för.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan