Annons

Annons

Friidrotts-EM ställs in: "En kalldusch"

Daniel Ståhl jublar efter VM-guldet i Doha förra året. Det blir inget mästerskapsjubel för Ståhl i år då EM nu har ställts in. Arkivbild.

Annons

Det blir inget friidrotts-EM i sommar

Sent på torsdagskvällen kväll kom beskedet att mästerskapet som skulle ha avgjorts i Paris den 25-30 augusti ställs in på grund av coronakrisen.

– Det känns som en kalldusch, säger svenske förbundskaptenen Karin Torneklint till Aftonbladet.

Beslutet togs efter möte mellan franska myndigheter, arrangören och det europeiska friidrottsförbundet.

"Beslutet att ställa in drevs fram av den pågående coronapandemin och riskerna knutna till det, vilka är långtifrån under kontroll, liksom det nuvarande förbudet på stora sammankomster i Frankrike", skriver det europeiska friidrottsförbundet i ett uttalande.

– Man blir lite ledsen. Hoppet är ju det sista som överger en. Samtidigt är det inget överraskande besked sett till hur situationen ser ut, säger Torneklint till Aftonbladet.

Flera inställda mästerskap

Friidrotts-EM är bara ett i raden av stora evenemang som har ställts in eller flyttats på grund av coronapandemin.

OS i Tokyo har flyttats till nästa år, likaså fotbolls-EM för herrar.

"Vi hade hoppats att i dessa bekymmersamma tider kunna erbjuda europeiska friidrottare ett stort evenemang att sträva mot i slutet av sommaren. Oturligt nog blev vi i dag informerade av den lokala organisationskommittén och det franska friidrottsförbundet att, efter diskussioner med franska myndigheter, de inte kunde fortskrida med planerna på ett EM i augusti", säger Dobromir Karamarinov, tillfällig ordförande i det europeiska friidrottsförbundet i ett uttalande.

Annons

Annons

"Stor utmaning"

Nu finns inget stort mästerskap för friidrottarna i år.

– Nu har vi en stor utmaning framför oss vad gäller att få våra aktiva att känna motivation. Vi får försöka skapa tävlingstillfällen ändå. Det finns redan planer på så kallade synkrona tävlingar; att de aktiva kan koppla upp sig på länk och möta varandra utan att befinna sig på samma plats samtidigt. Sedan får vi hoppas att restriktionerna försvinner framåt sommaren så att man kan anordna tävlingar på gammalt traditionellt vis, säger Torneklint till Aftonbladet.

Göran Sundberg/TT

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy