Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Nytt datum för inställda Elmia Lastbil

Elmia Lastbil skulle arrangerats i augusti i år men ställdes in till följd av coronapandemin. Nu är det klart att mässan ska äga rum i början av juni nästa år.

Elmia Lastbil arrangeras inte i år men nästa år i början av juni är det tänkt,

Tusentals besökare och branschfolk från flera länder inom åkeri- och transportbranschen brukar mötas vartannat år där många bransch- och produktnyheter presenteras.

Annons

Mässan har under flera år arrangerats i augusti månad men så blir det alltså inte i år.

Annons

– Elmia Lastbil är en mycket viktig mötesplats för många medlemmar inom Lastfordonsgruppen. Vi tycker därför det är positivt att Elmia Lastbil beslutat att arrangera mässan 2-5 juni 2021, säger Carina Jakobsson, vd Translink och ordförande för Lastfordonsgruppen, LFG, i ett pressmeddelande.

Saknas tusentals förare

Sedan flera år tillbaka är det stor brist på chaufförer inom åkerinäringen. Redan 2017 larmade Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA) om ett beräknat underskott på cirka 50 000 förare fram till 2027. Bristen på förare kan komma att accelerera när industri och handel ökar igen i kölvattnet av covid-19ss. Utöver förare saknas tekniker och mekaniker inom fordonsindustrin. Nära dialog med yrkesskolor har därför varit starkt vägledande i valet av datum för Elmia Lastbil.

— Scania Sverige är mycket positiva till Elmia Lastbils nya mässdatum. Det ger oss en chans att möta ungdomar på fordonsprogrammen innan studenten för att presentera oss, säger Jennifer Erdtman, Marknads- och kommunikationschef på Scania Sverige.

Fokus på unga

—.Vi sätter nu extra fokus på skolungdomarna, tredjeårselever som närmar sig studenten. Det finns stora möjligheter till arbete i en för samhället mycket viktig bransch med goda framtidsutsikter, säger Annika Brandin, projektledare för Elmia Lastbil.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan