Annons

Annons

Annons

Eksjö

Män slog kvinnor – våld i hemmet

Text

Två kvinnor i länet blev slagna under natten. Polisen larmades till bostäder i Skillingaryd och Eksjö där våldsamma män hade slagit kvinnor.

En av männen var extremt berusad och våldsam mot polisen.

Två kvinnor blev slagna av män under natten till påskdagen. OBS genrebild.

Halv ett på påskdagens morgon larmades polisen till Skillingaryd. Enligt inringaren ska en kvinna ha blivit misshandlad.

– Det visade sig att mannen misstänks för att ha slagit upprepade slag mot kvinnans huvud, skriver polisens presstalesperson Thomas Agnevik vid polisregion Öst på hemsidan.

Annons

Annons

Kvinnan fick ont i huvudet av slagen och kontrollerades av ambulanspersonal men behövde inte följa med till sjukhuset.

När mannen skulle gripas för misshandeln blev han våldsam mot poliserna och misstänks nu också för våld mot tjänsteman.

Mannen är i 40-årsåldern och fördes till polisstationen för förhör.

– Han var väldigt berusad och jag tror inte att man har kunna höra honom ännu, sa Thomas Agnevik på söndagsmorgonen.

En timme senare larmades polisen till Eksjö där en aggressiv man ska ha slagit en kvinna som han har eller har haft relation. Misshandeln skulle ha skett i deras gemensamma bostad.

”Han misstänks ha kastat kvinnan, som är i 50-årsåldern i golvet och även in i olika föremål i bostaden. Han ska även ha slagit sönder föremål,” skriver Thomas Agnevik.

Mannen greps och togs med till polisen för förhör. Efter detta beslöt åklagare dock att släppa mannen fri eftersom man inte hade tillräckligt med skäl för att anhålla honom.

Det är ännu oklart om det verkligen har varit en ökning av våld i nära relationer sedan människor uppmanats att hålla sig hemma mer under risken för coronasmitta, men polisen håller på med en särskild insamling av statistik för att undersöka vad som händer med brottsutvecklingen under coronatiden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan