Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Kultur på distans: "Vi tar gärna emot tips från allmänheten"

Text

Sugen att gå på kulturarrangemang, men Coronaviruset håller dig inomhus? Eksjö kommun tänker likadant – därför har de samlat flera kulturupplevelser på sin hemsida, vilket ger dig möjligheten att följa dem på distans.

"Att stanna inne ska inte vara ett hinder för att uppleva kultur. Med en mobiltelefon, surfplatta eller dator så finns möjligheten att ta del av flera olika kulturaktiviteter på distans", säger kulturchef Thomas Hanzén.

"Vi försöker hitta arrangemang från hela världen, inte bara lokalt", säger Thomas Hanzén, kulturchef.

Annons

– Att stanna inne ska inte vara ett hinder för att uppleva kultur. Med en mobiltelefon, surfplatta eller dator så finns möjligheten att ta del av flera olika kulturaktiviteter på distans, säger kulturchef Thomas Hanzén.

På Eksjö kommuns hemsida kan allmänheten nu ta del av musik, teater, dans och filmarrangemang. Här finns bland annat föreställningar från Kungliga operan, Norrköpings symfoniorkester, Teatertolvan och konserter från Göteborgs symfoniker – allt bara några klick bort.

Annons

– Vi funderade på hur vi kan få ut kulturen till alla som normalt sett brukar gå på kulturarrangemang och fick idén om att samla flera länkar till upplevelser under samma hemsida. Under fliken kulturmix ligger alla kategorier, det kan vara både dans och sång, en sorts totalhemsida för det, säger Thomas Hanzén.

"Vi försöker hitta arrangemang från hela världen"

Längst ner på hemsidan finns en rad där allmänheten kan tipsa om olika kulturupplevelser, något som sedan läggs in på sidan så att alla kan ta del av det. Kommunen länkar dock inte till betaltjänster.

– Vi försöker hitta arrangemang från hela världen, inte bara lokalt. Vi tar gärna emot tips på lite udda grejer, detta kan ge en möjlighet för oss alla att upptäcka nya kulturutövningar, säger Thomas Hanzén.

Kulturavdelningen har nyligen tagit beslut om att ställa in valborgsmässofirandet och väntar nu på beslut hur de ska göra med arrangemanget "Musik på museigården" som brukar gå av stapeln fyra tisdagar i juli.

– Vi skulle egentligen släppt de aktuella artisterna i nästa vecka, men vi har nu kommit överens med artisterna om att fatta ett beslut den 27 maj, säger Thomas.

Annons

Osäkert hur det blir med nationaldagsfirandet

Hur ser det ut framöver med arrangemang, är det något i framtiden som beslutats om att ställas in?

– Vi har ju ett jättestort nationaldagsfirande här i Eksjö som brukar locka tusentals människor, det vet vi inte om vi kan genomföra. Här är många föreningar inblandade, scenvagn, ljud och hoppborg. Det är bara åtta veckor kvar så det balanserar verkligen på en skör lina, vi får återkomma där, säger Thomas Hanzén.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan