Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tranåsbröderna kliver upp i SHL

Johan Magnusson under en SHL–match mellan Malmö Redhawks och HV71 i Malmö Arena.

Annons

SHL har släppt domartruppen inför nästa säsong.

Tranåsbröderna Johan och Richard Magnusson tar båda två klivet upp i högsta serien till hösten.

Under onsdagen tillkännagav SHL sin domartrupp inför säsongen 2020/2021. Listan innehöll både erfarna namn och en del nytt bland huvuddomarna. Bland annat så tar bröderna Johan och Richard Magnusson med sig pipan och övrig utrustning och tar klivet in i SHL fullt ut till hösten.

Tranåsduon har tidigare fått känna på att döma i SHL eftersom att de har funnits med i en så kallad utvecklingsgrupp. Men nu tar bröderna alltså klivit upp i landets bästa serie på allvar.

Annons

Annons

SHL skriver följande på sin hemsida om Tranåskillarna:

Richard Magnusson

Har dömt som huvuddomare i HockeyAllsvenskan i fyra säsonger och dessförinnan fem säsonger i HockeyEttan. Tillhörde förra säsongen en utvecklingsgrupp till SHL vilket innebar att han dömde 24 matcher i SHL 2019/2020.

Johan Magnusson

Före detta spelare i både BIK Karlskoga som Tranås som avslutade sin spelarkarriär säsongen 2012/2013. Tillhörde förra säsongen en utvecklingsgrupp till SHL vilket innebar att han dömde 20 matcher i SHL 2019/2020.

Richard Magnusson har över tio år i branschen och blir nu ordinarie huvuddomare i SHL.

30–årige Richard Magnusson satsade tidigt på domaryrket och har över tio år i branschen. Den fyra år äldre brodern tog sig an domaruppdraget när han la klubban på hyllan efter säsongen 2013.

Bland linjedomarna i SHL finns även Tranåsbördiga Johan Löfgren.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy