Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tranåsbröderna kliver upp i SHL

SHL har släppt domartruppen inför nästa säsong.

Tranåsbröderna Johan och Richard Magnusson tar båda två klivet upp i högsta serien till hösten.

Johan Magnusson under en SHL–match mellan Malmö Redhawks och HV71 i Malmö Arena.

Under onsdagen tillkännagav SHL sin domartrupp inför säsongen 2020/2021. Listan innehöll både erfarna namn och en del nytt bland huvuddomarna. Bland annat så tar bröderna Johan och Richard Magnusson med sig pipan och övrig utrustning och tar klivet in i SHL fullt ut till hösten.

Annons

Annons

Tranåsduon har tidigare fått känna på att döma i SHL eftersom att de har funnits med i en så kallad utvecklingsgrupp. Men nu tar bröderna alltså klivit upp i landets bästa serie på allvar.

SHL skriver följande på sin hemsida om Tranåskillarna:

Richard Magnusson

Har dömt som huvuddomare i HockeyAllsvenskan i fyra säsonger och dessförinnan fem säsonger i HockeyEttan. Tillhörde förra säsongen en utvecklingsgrupp till SHL vilket innebar att han dömde 24 matcher i SHL 2019/2020.

Johan Magnusson

Före detta spelare i både BIK Karlskoga som Tranås som avslutade sin spelarkarriär säsongen 2012/2013. Tillhörde förra säsongen en utvecklingsgrupp till SHL vilket innebar att han dömde 20 matcher i SHL 2019/2020.

Richard Magnusson har över tio år i branschen och blir nu ordinarie huvuddomare i SHL.

30–årige Richard Magnusson satsade tidigt på domaryrket och har över tio år i branschen. Den fyra år äldre brodern tog sig an domaruppdraget när han la klubban på hyllan efter säsongen 2013.

Bland linjedomarna i SHL finns även Tranåsbördiga Johan Löfgren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan