Annons

Annons

Annons

Handboll

Vetlanda HF nära tvåan – får spela inför tomma läktare

Text

Vetlanda HF har ena foten i division två – men då krävs troligen en vinst hemma mot Hultsfred i sista matchen på söndag.

– Jag tror att det kan bli ett riktigt lyft, säger profilen Robin Löfstedt.

Matchen kommer att sändas på vetlandaposten.se på söndag klockan 14.00.

Robin Löfstedt.

Vetlanda HF har gjort en riktigt fin säsong i division tre så här långt. Men allt avgörs på söndag när Hultsfred kommer på besök. Vetlanda leder serien med en poäng inför sista matchen. Eftersom laget har betydligt sämre målskillnad än Karlskrona på andraplatsen krävs troligen en vinst för att vinna serien. Hultsfred ligger sist i serien på fem poäng.

Annons

Annons

– De har gjort bra matcher och om deras målvakt har en bra dag kan det bli riktigt tufft. Vi har gjort plattmatcher mot bättre motstånd men det hoppas jag att vi inte gör på söndag, säger Robin Löfstedt, en av lagets profiler.

Matchen kommer däremot att behöva spelas inför tomma läktare på grund av förbudet mot folksamlingar i och med coronaviruset.

– Det kommer nog påverka spelet lite, det kan bli lite som en träningsmatch. Men man får försöka göra det bästa av det eftersom det kan vara den sista matchen för säsongen, säger Löfstedt.

Vad skulle det betyda för handbollen i Vetlanda att gå upp i division 2 igen?

– Jag tror att det blir ett riktigt lyft. Det är väldigt många som varit intresserade och skulle vi gå upp så kan vi gå in och spela i den stora hallen igen. Vi spelade ju i den när vi mötte Eksjö och då var det nästan 500 i publiken.

Hur förklarar du att det har gått så bra den här säsongen?

– Vi fick ihop ett ganska bra lag, jag såg redan innan säsongen att vi skulle vara med där uppe. Och så hade vi lite flyt på höstsäsongen med uddamålsvinster mot de andra topplagen.

Vetlanda HF:s tränare, Andreas Thuresson, tror också att lagbygget varit en viktig framgångsfaktor.

– Vi har en bra blandning av äldre rutinerade spelare med unga och hungriga grabbar. Nu får vi hålla oss till vår spelplan som vi haft hela säsongen så kan vi vinna den här matchen, säger han.

Annons

Matchen kommer att sändas på vetlandaposten.se på söndag klockan 14.00. För att se matchen behöver du en prenumeration på Vetlanda-Posten. Tryck på länken och välj ett abonnemang som passar dig bäst.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan