Annons

Annons

Annons

Sverige skrällde – blev trea i herrstafetten

Text

Skidskytte

De svenska herrarna avslutade stafettsäsongen magnifikt.

Sverige slutade trea i tjeckiska Nove Mesto efter en stark avslutning av Martin Ponsiluoma.

– Det var bara att sätta skotten som på träning, säger 24-åringen till SVT.

Martin Ponsiluoma säkrade en tredjeplats för Sverige i herrstafetten i Nove Mesto.

Långtifrån topptippade på förhand – men de svenska skidskytteherrarna fick en mycket fin avslutning på stafettsäsongen och skrällde i Nove Mesto.

Efter att Sebastian Samuelsson inlett för Sverige och lämnat över till Jesper Nelin, skickade Peppe Femling ut Martin Ponsiluoma på fjärdesträckan i ett gynnsamt läge som femma. Och efter att Ponsiluoma skjutit fullt i det stående skyttet förbättrade han sin position ytterligare gentemot konkurrenterna.

Annons

Annons

– Jag kände mig lugn. Det var bara att sätta skotten som på träning. Det gällde att vara cool, säger 24-åringen till SVT.

Ponsiluoma kunde inte hämta i kapp avståndet till Dmytro Pidrutjnyj som körde hem andraplatsen för Ukraina. Däremot hade svensken inga problem med att spurta ned ryssen Said Karimulla Khalili i kampen om fjärdeplatsen.

– Ukrainaren var stark, det var bara att släppa honom direkt. Men ryssen var inte fullt så pigg så då var det bara att kriga på, säger Ponsiluoma och tillägger:

– Jag hade koll på honom och kunde svara upp rätt så bra.

Norge vann stafetten överlägset efter att stjärnåkaren Johannes Thingnes Bø kört i mål hela 38 sekunder före tvåan Ukraina.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan