Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Systrarna Öberg sexa och åtta i Nove Mesto

Text

SKIDSKYTTE/TJECKIEN

Hanna Öberg sköt en bom och slutade sexa.

Lillasyster Elvira sköt samtidigt fullt och hennes åttondeplats innebar personbästa i världscupen.

Åt segrande tyskan Denise Herrmann fanns inget att göra inför de tomma läktarna i Nove Mesto.

Hanna Öberg. Arkivbild.

Färska VM-bronsmedaljören Hanna Öberg inledde med en bom i det liggande skyttet när skidskyttarnas världscup var tillbaka med damernas sprint i tjeckiska Nove Mesto. En tävling som präglades av att den kördes utan publik på grund av coronaviruset.

Annons

Annons

– De hade en avspärrning 100 meter från banan och där stod det en del folk och skrek och tutade. Men det var speciellt, säger svenska landslagschefen Anders Byström till SVT.

Han fick se Hanna Öberg skjuta fullt i stående även om det sista skottet tog lång tid att få iväg. Åkningen höll inte heller absolut toppklass men Öbergs insats räckte ändå till en sjätteplats, en minut och elva sekunder bakom överlägsna Denise Herrmann.

Slog Wierer

Hanna Öberg, tvåa i den totala världscupen, slog dessutom världscupledaren Dorothea Wierer. Italienskan blev bara 24:a efter tre bom.

Elvira Öberg prickade rätt med samtliga tio skott och när hon lämnade skjutvallen för andra gången hade hon ett försprång på knappt fyra sekunder till sin storasyster. Åkningen under slutvarvet räckte inte för att bli bäst i familjen – men väl till en åttondeplats. 21-åringen har tidigare varit som bäst tolva i världscupen.

Sköt bort sig

Bakom Öberg-systrarna skrapade även Linn Persson (23:a) och Johanna Skottheim (34:a) ihop lite världscuppoäng, medan Mona Brorsson (81:a) och Anna Magnusson (85:a) nog helst glömmer tävlingen som för deras del förstördes av riktigt svagt skytte.

På pallen fick Denise Herrmann, som vann med 27 sekunders marginal, sällskap av franska tvåan Anais Bescond och tjeckiska trean Marketa Davidova.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan