Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Så jobbar Aneby med coronaviruset

Text

Antalet coronasmittade personer i Sverige fortsätter att öka. Oroliga Anebybor kan ta del av information på kommunens hemsida.

Coronaviruset sprider sig över världen, men Beata Allen ser i nuläget ingen anledning till oro.

ANEBY

Det nya coronaviruset, som ju upptäcktes i Kina, sprider sig över världen. Som väl de flesta känner till vid det här laget ger det symtom som feber och hosta och påminner om influensa.

Annons

Se realistiskt

I Anebys närhet har hittills tre personer konstaterats smittade, i Jönköping. Kommunstyrelsens ordförande Beata Allen (C) ser just nu ingen anledning till någon större oro för Anebys del.

Annons

– Det gäller att se realistiskt på situationen och att vara tydlig med information kring viruset samt inte sprida oro i onödan, säger hon.

Fredrik Persson beredskaps- och säkerhetsansvarig samt säkerhetsskyddschef i kommunen, håller Beata Allen uppdaterad med aktuell officiell information om coronaviruset.

På kommunens hemsida finns också allmän information om viruset. Till exempel i vilket läge man ska kontakta vården. Det betonas hur viktigt det är att ringa först och inte åka direkt till en mottagning.

Behöver inte

Av informationen framgår också att man inte behöver kontakta vården om man varit i ett område där personer blivit sjuka av coronaviruset, men mår bra.

På kommunens hemsida ges även några generella råd om hur man kan undvika att smittor sprids. De handlar bland annat om god handhygien och att man bör hålla ett visst avstånd till andra samt att undvika att ta i hand.

– Informationen på hemsidan uppdateras löpande, säger Beata Allen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan