Annons

Annons

Annons

Österbymo

Hon blir ny skolchef i Ydre

Text

Petra Sand, 55 år, blir ny skolchef i Ydre kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som utvecklingsledare på bildningsförvaltningen i Emmaboda kommun.

Petra Sand blir ny skolchef i Ydre kommun. Arkivbild från Ydreskolan.

Kommunchef Charlotte Gremar Engdahl var tidigare skolchef och är nu tillförordnad skolchef tills efterträdaren är på plats. (Arkivbild)

Annons

Annons

– Vi hade många bra sökande till tjänsten och har haft en grundlig rekryteringsprocess, säger kommunchef Charlotte Gremar Engdahl, tidigare skolchef och tillförordnad dito tills efterträdaren är på plats.

– Flera kandidater har varit mycket kompetenta och gjort bra ifrån sig i intervjuerna men den samlade bilden gjorde att vi fastnade för Petra Sand som nu erbjudits tjänsten.

Att Petra Sand inte skrivit under alla anställningspapper i Ydre ännu är mest en formalitet. Hon har, av lokalpressen i Kronoberg att döma, i alla fall redan sagt upp sig från jobbet som utvecklingsledare på bildningsförvaltningen i Emmaboda kommun.

Från trakten

Petra Sand har rötterna i trakten och har tidigare varit anställd av både Eksjö och Hultsfreds kommun.

Hon är förskollärare i botten och har sedan vidareutbildat sig till rektor, vilket hon även arbetat som i flera omgångar.

Hon har även studerat specialpedagogik och under fyra år varit rådgivare för specialpedagogiska skolmyndigheten. På hennes cv står också en period som utredare på Skolinspektionen.

Hon började jobba i Emmaboda kommun i augusti 2017.

”Fantastiskt jobb”

Charlotte Gremar Engdahl hoppas att Petra Sand kan vara på plats i Ydre kommun under maj månad.

– Hon stöttar just nu upp på en rektorstjänst i Emmaboda och vi har förståelse för att det jobbet inte bara går att lämna utan måste avslutas på ett bra sätt.

Annons

Petra Sand har fått ett spännande jobb, det lovar Charlotte Gremar Engdahl utifrån sina egna erfarenheter av posten.

– Hon är välkommen till Ydre och ett fantastiskt jobb med fantastiska medarbetare och en bra ledningsgrupp där hon kommer att ingå. Och precis som på alla andra ställen är det mycket på gång.

Annons

Efter nästan ett år med en skolchef som först var tillförordnad kommunchef och sedan blev kommunchef och tillförordnad skolchef tycker Charlotte Gremar Engdahl att det snart är dags för en skolchef på 100 procent igen.

– Även om det mesta har gått bra med hjälp av medarbetarna och det viktiga vardagsarbetet har funkat finns det lite att ta tag i, lovar hon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan