Annons

Annons

Annons

Ekmarksberg

Holavedsgymnasiet blev årets UF-skola

Text

Holavedsgymnasiet var en av de stora vinnarna vid UF-mässan i Jönköping. Tranåsgymnasiet fick ta emot utmärkelsen som årets UF-skola.

Här är representanter från Holavedsgymnasiet som tog emot utmärkelsen vid mässan. Från vänster ses rektor Tommy Söderström, Ewa Sätermo, Märtha Andersson, Inger Palm, Lena Bengtson, Pauline Bjurén och Barbro Lindh Andersson.

Zabina Hanzen, Malin Ludvigsson och Janna Hameed i Gott på Väg UF.

Här ses UF-företaget Drickoteket UF med Axel Johansson, Viktor Wieslander, Moa Söderhorn och Kalle Ask.

Gott på Väg UF, från vänster ses Oscar Sjökvist, Ebba Gustafsson Piel, Malin Ludvigsson, Zabina Hanzen, Elin Andersson och Janna Hameed.

Annons

Annons

Här är representanter från Holavedsgymnasiet som tog emot utmärkelsen vid mässan. Från vänster ses rektor Tommy Söderström, Ewa Sätermo, Märtha Andersson, Inger Palm, Lena Bengtson, Pauline Bjurén och Barbro Lindh Andersson.

Holavedsgymnasiet prisades när framtidens entreprenörer träffades vid Jönköpings läns UF-mässa i Elmia.

– Det var lite oväntat, men jätteroligt och det är kvitto på att vi jobbat på rätt sätt. Entreprenörskap är en viktig del i skolans verksamhet, säger Tommy Söderström, rektor på Holavedsgymnasiet.

Bråda dagar

268 UF-företag hade samlats i Jönköping och eleverna hade chans att kamma hem priser som årets affärsidé, monter, försäljning och mycket mer.

Det har varit bråda dagar för eleverna som förberett sig inför mässan, det handlar om att skapa snygga montrar och se till så att det finns tillräckligt med produkter.

– Vi har fantastiska lärare som jobbar med ung företagsamhet och i år att hade vi med 16 utställare. Det är det ökande antal elever som driver UF-företag som är en av anledningarna till att vi fick den här utmärkelsen.

Tidigare år har elever från Holavedsgymnasiet vunnit pris för, bland annat, bästa affärsidé. I år blev Drickoteket (EK17) nominerad till bästa vara och Malin Ludvigsson blev en av de tio bästa säljarna på årets mässa.

– Det blev inga individuella priser, men alla utställare har gjort ett jättebra jobb.

Annons

Stärker sin självkänsla

På Tranåsgymnasiet kan elever välja till kursen entreprenörskap inom det individuella valet. Där är det möjligt för eleverna att driva ett eget företag i samarbete med organisationen Ung företagsamhet.

Eleverna får lära sig hur man startar upp, driver och till slut avvecklar ett företag.

De som deltar är elever från barn- och fritidsprogrammet, ekonomiprogrammet, handels- och administrationsprogrammet, teknikprogrammet och programmet för handel, administration och varuhantering.

– Eleverna som driver UF-företag utvecklar sin personlighet med nyfikenhet, kreativitet, drivkraft, samtidigt som de stärker sin självkänsla. Det är den stora vinsten med ung företagsamhet, säger Tommy Söderström.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan