Annons

Annons

Annons

Fotboll

Efter MFF:s uttåg: Domaren bad om ursäkt

Text

Malmö FF:s äventyr i Europa League är över för den här gången.

Wolfsburg körde över MFF med 3–0 och är vidare till åttondelsfinal efter totalt 5–1 över två matcher – efter ett omdiskuterat VAR-mål i returen.

– Jag blev riktigt chockad när han blåste mål, säger MFF-backen Anel Ahmedhodzic.

Wolfsburg jublar.

Historien upprepade sig för Malmö FF. För andra året i rad tog Europaresan slut vid 16-delsfinalen i Europa League. Förra året var det Chelsea som gick vidare, den här gången Wolfsburg.

Precis som i dubbelmötet med Chelsea förlorade MFF med 1–2 i det första mötet mot Wolfsburg. När det krävdes seger för MFF i returen slog tyskarna bestämt igen MFF:s dörr till åttondelsfinal genom att vinna ännu klarare på bortaplan med 3–0.

Därmed står Bundesligaklubben som segrare med resultatet 5–1 över två matcher, och kliver vidare till åttondelsfinal medan Malmö härnäst får sikta in sig på svenska cupen och allsvenskan.

Annons

Annons

– Det här är skillnaden på ett Bundesligalag i toppform och ett allsvenskt lag i försäsong, säger MFF-mittfältaren Anders Christiansen och fortsätter:

– Vi har en bit kvar för att komma upp till Bundesliganivå, om man tror att det bara är ett litet snäpp från allsvenskan ska man tänka om. Det är jättestor skillnad, realistiskt sett kan vi inte förvänta oss mer, säger Anders Christiansen

VAR godkände målet

Bara några minuter innan halvtid kom kallduschen som MFF aldrig lyckades repa sig ifrån.

Wolfsburgs Josip Brekalo väggspelade med Wout Weghorst innan han sköt in 1–0 från distans. Då lyfte den assisterande domaren på flaggan för offside på Weghorst, och målet tycktes bli bortdömt. Men efter VAR-granskning godkändes ledningsmålet. Reprisbilderna visade att Wolfsburgsanfallaren var på rätt sida, om än med mycket liten marginal.

Rasmus Bengtsson upphävde offsiden med "ett skosnöre", beskriver han det själv.

– Han vinkar flaggan trots att det VAR-kollas, den kombinationen ska inte gå ihop egentligen. Både domare och spelare är inte riktigt vana vid det.

Bad om ursäkt

Efter målet bad huvuddomaren om ursäkt till MFF-spelarna.

– Han sa samma sak, att de inte skulle ha vinkat. Det räcker att någon stannar upp en hundradels sekund så kan det vara avgörande, säger Bengtsson.

Mittbackskollegan Anel Ahmedhodzic slog felpassningen som ledde till Wolfsburgs omställning och 1–0-mål.

– Jag vände mig om och ser domaren bakom Rasmus vinka för offside. Jag stannar upp lite, om man vinkar flaggan för offside är det offside.

Annons

– Jag blev riktigt chockad, jag tänkte att det är solklar offside, varför blir det VAR-granskning? Men det är ändå ingen ursäkt för det är en skitpassning från mig. Jag kommer att ha svårt att sova i natt, men jag lär mig, jag lär mig av detta, säger 20-årige Ahmedhodzic.

Annons

68 miljoner rikare

Trots de klara förlustsiffrorna i 16-delsfinalen kan MFF glädja sig åt att framgångarna i Europa har inneburit ett nytt pengaregn sett över hela turneringen.

Redan inför dubbelmötet hade MFF spelat till sig totalt 68 miljoner på sina framgångar i Europa League den här säsongen. Bara av att nå gruppspelet säkrade MFF bland annat 30,5 miljoner, och ytterligare 22 miljoner spelades in på resultaten i gruppen – tre segrar och två kryss.

Vid seger mot Wolfsburg hade MFF säkrat tolv miljoner kronor, pengar som nu går till den tyska klubben.

David Carlsson/TT

Domaren var i fokus vid Wolfsburgs 1–0-mål i Malmö.

Deppigt för Anel Ahmedhodzic och Rasmus Bengtsson i Malmö.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan