Annons

Annons

Annons

De agerar inför rusningstrafiken – varnar trafikanterna: ”Hoppas folk är försiktiga”

Stora delar av Jönköpings län var rejält olycksdrabbat på tisdagen.

Nu agerar räddningstjänsten inför onsdagens rusningstrafik – och kallar på förstärkning.

– Vi är på tårna hela tiden, säger Johan Ragnar, inre befäl.

Räddningstjänsten agerar inför rusningstrafiken – varnar trafikanterna. Bilden är en genrebild.

I början på veckan utfärdade SMHI en klass 1-varning om snöfall och blixthalka i hela Jönköpings län – och man kan lugnt säga att det kraftiga snöfallet har ställt till med problem på flera vägar.

Annons

Annons

Räddningstjänsten, som förberedde sig för ovädret med att kalla in förstärkning, hade fullt upp i Jönköpings kommun, på Höglandet och i Värnamotrakten under hela tisdagen.

Nu berättar Johan Ragnar, inre befäl vid räddningstjänsten, att man även har valt att förstärka befälsidan på onsdagen, trots att det inte finns någon vädervarning.

– Det har varit en lugn natt ute på vägarna, men vi är rädda för att det kan bli mer tryck på morgonen så vi har kallat in extra förstärkning. Det är inget specifikt egentligen, men vi kommer ha ytterligare ett inre befäl på plats om det skulle bli stökigt, säger Johan Ragnar och fortsätter:

– Vi är på tårna hela tiden och vi får se vad morgontrafiken har att erbjuda. Vi hoppas att folk är ännu mer försiktiga i dag med tanke på hur vädret såg ut i går.

Annons

Räddningstjänsten har dock inte fler brandmän i beredskap, men det finns även möjlighet där att kalla på förstärkning om det skulle behövas.

Trafikverket valde under tisdagen att ställa in flera tågsträckor i länet – detta på grund av blötsnön och de kraftiga vindarna. Det är dock inget som man har valt att göra på onsdagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan