Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Vill att Sävsjös elever ska få kulturupplevelse

Vänsterpartiet vill att Sävsjö kommun inrättar en kulturfond. I fonden ska Sävsjös skolor kunna söka pengar så att elever kan få möjlighet att exempelvis besöka kulturhuset Spira för att se en teaterföreställning.

Teater för unga på Spira.

Vänsterpartiets motion presenterades i samband med senaste kommunfullmäktige. Tanken bakom kulturfonden är att Sävsjös skolor ska kunna söka pengar för ett teater- eller konsertbesök på Spira i Jönköping eller att få se en utställning på länsmuseet.

Annons

Annons

– Det är inte alla föräldrar som har råd att låta sina barn se en teaterföreställning, sa vänsterpartisten Björn Jönsson under debatten.

Tanken med fonden är att barn och unga en gång under sin skoltid ska kunna få ta del av den här formen av kulturupplevelse.

– I Jönköpings kommun har man den möjligheten för skolorna i Tenhult, sa Björn Jönsson.

Förslaget hyllades

Förslaget hyllades av ordföranden i kultur- och fritidsnämnden socialdemokraten, Susanne Sjögren.

– Jag blir jätteglad när jag hör Vänsterpartiets förslag om teater för barn och unga. Att få uppleva teater live i en salong är en upplevelse som kan väcka liv till en helt ny värld som man inte tidigare fått tillgång till. Det hade verkligen varit jätteroligt om vi har pengar och möjlighet att hjälpa våra ungdomar att få uppleva det, sa Susanne Sjögren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan