Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Projektet vid Sturevallen går framåt

I november stod det klart att Hemhagen Fastigheter hade beviljats bygglov för 48 lägenheter vid Sturevallen.

– Fonden SEB Arkadia Bostad står i begrepp att fatta slutligt beslut om investeringen i Sävsjö, säger Peter Alm.

Ungefär så här ska lägenheterna se ut.

Kommunen arbetar just nu - från sitt håll - med projektering av gata, belysning och bredband med mera. De beräknas vara klara om några veckor. En konsult har anlitats för projekteringen. En tid efter att den är klar börjar gatan att anläggas.

Annons

– Det går inte att bara göra en gata och sedan låta fastighetsbolaget bygga lägenheter. Allt behövs planeras noggrant. Njudung energi arbetar också med projektering för deras del som VA och dagvatten till exempel. Det är flera parter inblandade, säger Åsa Elmersson, som är mark- och exploateringsstrateg på Sävsjö kommun.

– Vi tittar även på vad vi kan göra med återvinningsstationen. Entrén till bostadsområdet ska vara från det hållet och vi vill ta ett helhetsgrepp, då den platsen inte ser så vacker ut just nu. Vi har även tittat på att flyttat den, men då måste vi hitta en annan lämplig plats, vilket är svårt. Återvinningsstationen vid Sturevallen är den mest använda i hela Sävsjö tätort, menar hon.

Annons

Tom innebandyplan

När det gäller området söder om de planerade lägenhetshusen så finns det tankar om att göra det till ett naturområde. Att göra en park blir för dyrt för kommunen, men de vill inte lämna området i form av en tom innebandyplan.

– Hela projektet är tänkt att lyfta området som länge ha stått tomt, säger Åsa Elmersson.

– I framtiden vill vi sälja den västra delen till fler bostäder. Detta har länge varit planen. Vi hoppas att Sturevallen blir mer intressant att bygga på nu när Hemhagen Fastigheter börjar bygga, tillägger hon.

Ingen mer tom grusplan.

Klart till oktober

– Vi har tillsammans med entreprenörerna jobbat med tidsplanen och påbörjat beställningar av allt från ytterbelysning, buskar och cykelställ till sopstationer och kantsten. Nu när vi knappt har någon tjäle så hoppas vi komma igång med markarbetena lite tidigare, säger Peter Alm, ordförande i Hemhagen Fastigheter AB.

Annons

Tror ni fortfarande att inflyttning kan ske i oktober?

– Under förutsättning att anslutning till det kommunala elnätet samt vatten och avlopp håller den tidsplan som vi och kommunen nu tar fram, så har vi goda möjligheter till inflyttning under oktober, säger han

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan