Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Fastighetsägare byggde utan bygglov

Text

En fastighetsägare i en av Sävsjö kransorter fick vitesföreläggande i höstas. Hans tomt var ovårdad och runt huset fanns ställningar – uppsatta permanent.

– Det mesta är borta, men nu har denne byggt utan bygglov, säger Sten-Åke Claesson (C), myndighetsnämndens ordförande.

Det är inte första gången denna fastighetsägare riskerar vite, men denna gången av en helt annan orsak. Till en början var det fordon, skräp och annat miljöfarligt som låg på tomten samt byggställningar runt huset. Medborgarna reagerade och myndighetsnämnden beslutade då om vitesföreläggande på över 100 000 kronor.

Nu riskerar samma fastighetsägare ytterligare böter på 50 000 kronor då denne ska ha bytt fönster, dörrar och ändrat fasaden utan att ansöka om bygglov. Några punkter från tidigare beslut har heller inte åtgärdats, då det finns ett enstaka fordon på tomten kvar.

Annons

Annons

Ingen respons

– Det med nedskräpning och fordon är en annan grej, som inte är åtgärdat fullt ut. Att fastighetsägaren inte sökte bygglov är ett separat fall. Dialogen i det första fallet pågår fortfarande för denne har inte löst ut den delgivning som vi har skickat. Problemet nu är att fastighetsägaren inte är anträffbar, säger Sten-Åke Claesson (C).

– Personen gräver sig djupare och djupare ner i situationen. Bygglov måste man ha för att göra stora ändringar utvändigt på huset.

Myndighetsnämnden ska ha påpekat detta till fastighetsägaren utan att ha fått någon respons. Därför bedömer de att ett föreläggande om vite är väl motiverat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan