Annons

Annons

Annons

Innebandy

Testa dig själv – spela sportens julnötter

Text

Så här i juletider har vi på sportredaktionen satt ihop ett julquiz till er läsare.

Hur bra koll har ni på Höglandets lag och idrottsatleter?

Testa dig själv och ta chansen att vinna två biobiljetter.

Testa dig själv och se om du kan knäcka årets julnötter om idrotten på Höglandet. Mejla in dina svar till sporten@smt.se senast klockan 16.00 den 28/12.

Fråga 1

Simon Holmström valdes redan i den första rundan i sommarens NHL–draft. Därmed blev han den tredje Tranås AIF–fostrade spelaren att bli tingad i draften någonsin. Vilken klubb var det som valde Holmström?

Annons

1) New York Islanders

Annons

X) New York Rangers

2 New Jersey Devils

Fråga 2

2019 har varit ett fantastiskt år för Skirö AIK:s talangfulla flicklag. I våras blev det SM–guld på Studenternas i Uppsala och sent under hösten fick F17–laget lyfta World Cup–bucklan också. Vilket lag mötte Skirö AIK i bägge finalerna?

1) Villa/Lidköping

X) Surte BK/Kareby IS

2) Västerås SK

Fråga 3

Filip Hjelmland kämpade sig tillbaka från en allvarlig skada och skördade nya framgångar under 2019. Prisskåpet fylldes på med ytterligare ett par medaljer och i hemkommunen uppmärksammades Mariannelundskillen lite extra. Vad fick Hjelmland för utmärkelse?

1) Årets junior 2019

X) Årets prestation 2019

2) Årets företagare 2019

Fråga 4

Nässjötjejen och NHC–produkten Elin Svensson har under hösten fått debutera i SDHL – landets högsta serie. 17–åringen spelar till vardags i Troja men var skedde SDHL–debuten?

1) HV71

X) Göteborg HC

2) Linköping HC

Fråga 5

Annons

Annons

Tomas ”Sprech” Erixon höll till i Aneby SK större delen av förra fotbollssäsongen och finns där när nästa säsong drar igång också. Men tränarprofilen hoppade plötsligt på ett tillfälligt uppdrag som tränare i ett lag högre upp i seriesystemet i höstas, vilket?

1 Örgryte IS

X GAIS

2 Gunnilse IS

Fråga 6

Talangen från Eksjö, Nora Johansson, skrev historia när hon blev första damspelare som spelar med dubbelfattning att få dra på sig landslagströjan. Mästerskapsdebuten skedde på junior-EM och slutade med dubbla brons, men i vilket land spelades turneringen?

1 Österrike

X Schweiz

2 Luxemburg

Fråga 7

Joakim Källman var spelare i Nässjö Basket en gång i tiden och har nu återvänt till föreningen som ny huvudcoach. Från vilken konkurrent i ligan anslöt Källman?

1 Södertälje Kings

X Borås Basket

2 Norrköping Dolphins

Fråga 8

Annons

Division 2-nykomlingen, Hultsjö IF, fick fin förstärkning när Emma Andersson värvades från damallsvenska Växjö DFF. Andersson blev en nyckelspelare för Hultsjö och avslutade säsongen som spelande tränare. Vilken förening på Höglandet är Anderssons moderklubb?

1 Ekenässjöns IF

X Landsbro IF

2 Hvetlanda GIF

Annons

Fråga 9

Sävsjö IBK hade en väldigt lyckad säsong där både herrarna och damerna flyttades upp en serie. Men vilka var det herrarna mötte när de säkrade seriesegern och därmed uppflyttning?

1 Vetlanda IB

X Stenåsa-Sandby-Gårdby IF

2 Ingelstad IBK

Fråga 10

Tranåstjejen Wilma Thörnkvist fick under året göra sina första ungdomslandskamper efter flera läger utan matcher. Mot vilket land fick Wilma göra sin landslagsdebut?

1 Finland

X Norge

2 Island

Fråga 11

Boro/Vetlanda-produkten Linus Karlsson blev förra sommaren draftad av NHL-laget San José Sharks. Det är dock inte Sharks som har rättigheterna till Linus då han blev bytt mot en annan svensk vi årets deadline. Vilken svensk spelare var det Linus Karlsson blev trejdad mot?

Annons

1 Jonathan Dahlén

X David Gustafsson

2 Melker Karlsson

Fråga 12

Nässjöföraren Tony Gudbrand är Sveriges äldsta speedwayförare med en ålder på 55 år. När han var yngre hade han ett smeknamn som anspelade på hans körstil på speedwayovalen. Vad kallades han?

1 Ghost

X Demolition Man

2 Easy Rider

Utslagsfråga: Den 28 december ställs Vetlanda BK mot Sandvikens AIK på hemmaplan. Vad blir det för publiksiffra i den matchen?

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan