Annons

Annons

Annons

Bandy

VM-silver till Sverige efter VBK-talangens mål

Text

Talangerna från Höglandet var i Ryssland för att slåss om guld på VM. Trots mål av VBK-talangen i finalen får de nöja sig med silver.

Viktor Hulthammar (till höger) spelar till vardags i IFK Motala men kommer från Nässjö IF och var i helgen med och tog silver på P21-VM.

Sverige åkte till P21-VM med förhoppningar att vara med och slåss om guldet. Laget inledde turneringen starkt genom att slå Kazakstan med hela 16–0 på fredagen efter bland annat två mål av Pontus Nordström och ett av Viktor Hulthammar.

Annons

Annons

Efter det blev det två raka förluster mot Ryssland och Finland innan Sverige ställdes mot Finland igen i semifinalen. Där fick Sverige revansch och kunde ta en seger med 1–0 och gå vidare till final. Där väntade Ryssland igen men det blev ingen revansch den här gången.

Ryssland ledde med 4–0 efter 25 minuter och kunde sen vinna matchen lätt.

– Det var en hemsk start på matchen och vi återhämtade oss aldrig. Vi tog time-out och försökte lugna ner oss. Men vi var inte tillräckligt bra idag, tyvärr. Vi har ändå gjort en bra prestation sett över hela helgen. Men jag hoppades och vet att vi hade kunnat göra en bättre final, säger förbundskaptenen Pierre Roos till svenskbandy.se.

Målskytt i finalen blev VBK:s Pontus Nordström som gjorde fyra mål i turneringen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan