Annons

Annons

Annons

Gislaved

Fortsatt okänd dödsorsak kring mannen i Hestra

Text

Det är fortsatt okänt hur den man som hittades svårt skadad i Hestra fick sina skador. Obduktionen är klar men polisen har fortfarande inte kunna fastställa en dödsorsak. Detta rapporterar SVT Jönköping.


Det var sent på kvällen den 6 december som en man i 50-årsåldern hittades svårt skadad på en parkering i Hestra. Mannen dog dagen därpå på sjukhuset efter sina skador.

Trots att den rättsmedicinska undersökning är färdig så är det oklart vad som har hänt mannen.

Annons

– Den rättsmedicinska obduktionen som nu är klar visar att mannen i huvudsak hade skrapmärken mot kroppen, säger Stefan Sundling, chef för polisens grova brottsgrupp i Jönköping, till SVT Nyheter Jönköping.

Annons

Skrapmärken ska dock inte ha orsakat mannens död. Polisen säger nu att det inte finns något som tyder på att mannen har utsatts för ett brott. De utesluter även att mannen har blivit påkörd.

Istället tror de att en trolig orsak är att skadorna uppstått genom ett fall men det kan ta flera månader innan en kompletterande rättskemisk undersökning har genomförts och dödsorsaken fastställts.

– Vi kommer inte fortsätta att utreda någon brottsmisstanke eftersom inget i vår utredning samt obduktion visar att mannen utsatts för brott, säger Stefan Sundling till SVT Jönköping.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan