Annons

Annons

Annons

Jönköping

O-ringen kommer till Jönköping

Text

Världens största orienteringstävling, O-Ringen, kommer till Jönköping år 2023. Det meddelade Jönköpings kommun i ett pressmeddelande under måndagskvällen.

Världens största orienteringstävling, O-Ringen, kommer till Jönköping. OBS! Bilden är från årets upplaga av O-ringen som gick i Norrköping.

O-ringen kommer till Jönköping år 2023. Det står klart efter att Jönköpings kommun släppt nyheten i ett pressmeddelande under måndagen.

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr med deltagare från hela världen. Det genomförs alltid vecka 30 med varje år på en ny plats i Sverige.

Annons

Annons

De närmaste tre åren ska tävlingarna gå i Uppsala (2020), Åre (2021) och Oskarshamn (2022) innan orienteringsfesten kommer till Jöänköping 2023.

O-Ringen är en stor folkfest och brukar snitta cirka 18 000 orienterare som tillsammans gör runt 80 000 starter under tävlingsveckan.

2023 kommer deltagarna från hela världen att samlas i Jönköping då de tävlande kommer från ett 40-tal nationer. Allt från världseliten till motionärer deltar i de över 100 klasser, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna 95 år och äldre.

FOTNOT: Tidningen har sökt Henrik Boström, vd för O-ringen, utan resultat.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan