Annons

Annons

Annons

Vetlanda

Vetlandabon petas som vice ordförande inom SD

Text

Julia Kronlid från Vetlanda petas från posten som vice ordförande inom Sverigedemokraterna. Det skriver Expressen.

– Man har sett över hur vi ska bygga laget inför valet 2022, säger Henrik Vinge, som ersätter Kronlid.

Sverigedemokraternas Julia Kronlid petas från sin roll som vice ordförande.

I fyra år har Julia Kronlid varit vice ordförande för Sverigedemokraterna. Nu petas hon dock från uppdraget.

Detta berättade Henrik Vinge, gruppledare och tidigare presschef för partiet, som nu tar över rollen som vice ordförande, i Expressens nyhetsprogram ”Direkt med Niklas Svensson”

Annons

Annons

– Man har sett över hur vi ska bygga laget inför valet 2022, säger Vinge i programmet.

Julia Kronlid har suttit i riksdagen sedan valet 2010 och i SD:s partistyrelse sedan 2013. Hon kommer att fortsätta med dessa uppdrag samtidigt som nu hon istället får rollen som andre vice ordförande.

”Jag upplever att jag fortsatt har fullt förtroende från partiledningen, men har i samförstånd med dem och valberedningen landat i den här lösningen för att bland annat ge mig större möjlighet att få mer tid till mina övriga viktiga uppdrag – särskilt mina politiska uppdrag, där sjukförsäkringen är högt prioriterad för mig”, skriver hon i en kommentar till Expressen och fortsätter:

”Samtidigt är jag också mamma till tre barn och behöver se över mina uppdrag för att också få mer tid till något av det viktigaste som finns - att vara mamma. Samtidigt har det funnits en stark önskan om att ha mig kvar i presidiet, så jag fortsätter med glädje vara en del av detta som andre vice ordförande”, fortsätter Julia Kronlid.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan