Annons

Annons

Annons

Värnamo

SD-toppens besked – efter skandalen: ”Hade orsakat onödiga påhopp”

SD-politikern Anne Karlsson krävdes på nästan 100 000 kronor efter att hon hade fällts för bidragsbrott.

Nu avsäger hon sig alla sina förtroendeuppdrag.

– Alternativet med att sitta kvar hade orsakat mina partikollegor och familj onödiga påhopp, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

SD:s Anne Karlsson avsäger sig alla sina förtroendeuppdrag.

Det var tidigare i somras som nyheten om Anne Karlsson, som är en av länets absolut tyngsta SD-politiker, briserade. Karlsson fälldes för totalt 23 fall av bidragsbrott efter att hon fick ersättning för politiska uppdrag samtidigt som hon fick sjukpenning.

Annons

Annons

61-åringen dömdes till villkorlig dom och 12 500 kronor i dagsböter – samtidigt som Försäkringskassan krävde henne på 92 050 kronor.

”Jag vill understryka att det aldrig funnits någon avsikt att ge felaktig information till Försäkringskassan eller uppsåt till felaktig sjukersättning. I övrigt respekterar jag domen och kommer inte bestrida dess påföljder”, skrev Anne Karlsson i ett mejl till tidningen för lite mer än två månader sedan.

Vägrade svara

Tidningen har under flera veckors tid försökt få svar från Sverigedemokraternas pressjour hur det blir med Anne Karlssons fortsatta medverkan i partiet.

Trots upprepad kontakt har SD:s pressjour vägrat att svara på följande frågor:

Sitter Anne Karlsson kvar i partistyrelsen?

Varför/Varför inte?

Hur ser partiet på att en ledamot i partistyrelsen har fällts för bidragsbrott?

Avsäger sig alla uppdrag

I stället för att besvara frågorna skickade SD-toppen ut ett pressmeddelande på tisdagen. Där bekräftade Karlsson att hon avsäger sig alla sina förtroendeuppdrag inom politiken.

– Härmed avsäger jag mig alla förtroendeuppdrag i Värnamo kommun och Region Jönköpings Län. Beslutet är väl genomtänkt, då alternativet med att sitta kvar hade orsakat mina partikollegor och familj onödiga påhopp och även genomsyrat varje debatt med andra partier. Jag önskar mina partikollegor framgång och tackar alla för den glädje och gemenskap vi har delat under alla dessa år, säger Anne Karlsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan