Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Insändare
Hur dokumenteras frosseriet i Almedalen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

INSÄNDARE Region Jönköpings utvecklingsdirektör, Kristina Athlei, försvarar i tidningen den 5/7 med stark intensitet sin hela trettio (30) personer starka delegation i Almedalen till en kostnad av uppemot 1,3 miljoner.

KD-legendaren och länsprofilen Alf Svensson tillsammans med Ebba Busch Thors före hennes tal på Kristdemokraternas dag i Almedalen. Regionen får nu ytterligare kritik för sin miljonsatsning på politikerveckan på Gotland .

Region Jönköpings utvecklingsdirektör, Kristina Athlei, försvarar i tidningen den 5/7 med stark intensitet sin hela trettio (30) personer starka delegation i Almedalen till en kostnad av uppemot 1,3 miljoner.

Annons

Hon beskriver det skattefinansierade uppbådet som en unik möjlighet att samla beslutsfattare och arrangera möten, vilka annars inte varit möjliga.

”Här kan man prata om frågor på ett unikt sätt”, summerar hon den stora kostnaden för en region, som nyss har höjt skatten och – som många andra regioner och landsting – dignar under sjukvårdsproblem.

På VILKET SÄTT DET ÄR UNIKT framgångsrikt att under ett tälttak eller parasoll och med ett glas rosévin i handen diskutera höghastighetståg eller andra frågor, framgår inte. Inte heller varför det krävs just 30 och inte räcker med 25, 20, 15, 10 eller 5 personer, varav nästan alla är tjänstemän utan beslutsrätt. Bara två politiker med sådan ingår ju i delegationen. Men Athlei har kanske något svar också på dylika funderingar. Den som lever och läser länets medier får se.

Annons

Men vad hon snabbt måste svara på är frågan om – och i så fall hur – de unika, framgångsrika och för regionen viktiga frågorna dokumenteras. Spörsmålet gäller för övrigt också andra regioner, kommuner och myndigheter, som skickar fler eller färre företrädare till det fantastiska Gotland och dess rosornas stad denna första vecka i högsommarmånaden.

DOKUMENTERAS ALLTSÅ NOGGRANT varje dags unika möten, vilka som deltagit i dem och vad som avhandlats och under hur lång tid? Sammanställs därefter snabbt materialet i ett kompendium, som tillställs regionstyrelsens och –fullmäktiges ledamöter och eventuellt andra berörda? Görs i dokumentationen utvärderingar och bedömningar av vad de – enligt utvecklingsdirektören – ”givande” samtalen mynnat ut i och på så sätt bidragit till att regionen går en ljusare framtid till mötes.

Annons

Om svar anhålles, bästa advokat för detta Almedalsfrosseri!

Bengt Olof Dike

Samhällsjournalist

LÄS MER: Regionen satsar stort på Almedalen

LÄS MER: Hög regionchef sitter på dubbla stolar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan