Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Lyckad start för karamellförsäljningen

Text

Trots att sommaren knappt börjat har försäljningen gått över ägarnas förväntan för Mariannelunds karamellkokeri i Eksjö.

– Utöver det så här det varit mycket positiv respons, många kommer in och säger att butiken passar bra in här i den gamla stan, säger Lovisa Stejdahl som är kassörska i Eksjö.

Lovisa Stejdahl är kassörska under sommaren på butiken i Ekjsö.

Butiken öppnade för ungefär en månad sedan efter att man ville utöka sin verksamhet. Företaget har varit välkänt genom sin försäljning på bland annat marknader av färgglada karameller, rosa brända mandlar och fudge. Förra sommaren hade man öppet ett par månader men nu har man öppnat permanent på Norra Storgatan i Eksjö turistcentrums gamla lokaler.

Annons

Annons

– Än så länge har det gått väldigt bra. Trots att högsäsongen för turister inte börjat har vi sålt mycket till turister från Sverige men även Tyskland och Holland. Men även invånarna i stan kommer in och handlar lite lördagsgodis, berättar Stejdahl.

Vädret spelar roll

Beroende på vad det är för väder har de märkt stor skillnad på försäljningen. En dag när solen skiner och temperaturen inte är så hög är då de säljer som mest förklarar hon.

Mariannelunds karamellkokeri har tidigare haft butiken öppen i Eksjö men då bara under tillfälliga perioder, som under förra sommaren bland annat. Det är först nu som man har öppnat på riktigt.

– Det är ju en risk man tar med den permanenta satsning med stor lokal och allt. Men som det ser ut nu så tror jag att vi går i vinst. Det är efter sommaren vi säljer som mest. På sommaren är folk främst sugna på glass om det är varmt, säger Lovisa Stejdahl.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan