Annons

Annons

Annons

Annons

Innebandy

Klart: Här är Weidmans klubbval

Text: 

Med ytterligare en bra SSL-säsong i bagaget var Vrigstadkillen Otto Weidman ett hett byte på spelarmarknaden.

Nu har Weidman bestämt sig.

Vrigstadkillen har tillhört JIK i sex år och slog igenom i SSL under debutsäsongen 2017/2018, och följde upp den på ett bra sätt. Den gångna säsongen gjorde han 35 poäng och fick även debutera i landslaget.

Nu är det klart att han fortsätter i Jönköpingsklubben.

"Efter en dragkamp mellan många SSL-klubbar är JIK:s landslagsspelare och stjärncenter Otto Weidman JIK trogen och fortsätter i JIK ytterligare två år”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Enligt Innebandymagazinet är Pixbo en av de klubbarna som varit intresserade av centern. Göteborgsklubben ska ha gett ett kontraktsförslag i klassen "svårt att tacka nej till".

– Att Otto stannar i klubben i minst två år är något vi är väldigt glada över. Otto har ett grymt driv och ställer höga krav på sig själv och sin omgivning vilket i högsta grad bidragit till hans positiva utveckling och även påverkat att laget ständigt utvecklas, säger Jakob Olofsson Adelin i JIK:s sportgrupp.

Otto Weidman, som under sin tid i föreningen vunnit fyra SM-guld på juniornivå, berättar att han fått stora känslor för klubben.

– Tillsammans med ett lag som varje träning och match vill utvecklas så har jag stora möjligheter att fortsätta ta kliv inom min innebandy. Under föregående säsong kom gruppen ihop och den lagsammanhållningen som bildades vill jag verkligen inte lämna, säger Weidman och fortsätter:

– Klubben har visat ett stort engagemang för att behålla mig och det är jag enormt tacksam för. Jag har goda förhoppningar om att vi kommer ha ett väldigt slagkraftigt lag till nästa säsong.

Annons

Annons

Till toppen av sidan