Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Moderaterna backar upp nya förskoleförslaget: ”Råder brist”

Moderaterna ställer sig bakom Vetlanda Framåtandas motion om att fastanställa barnskötare inom barnomsorgen.

— Det var vi som ställde en fråga innan det blev en motion, säger Carina Bardh (M).

Moderaterna lyfte frågan om fastanställning för barnskötarna före VF:s motion, hävdar Carina Bardh (M) som nu ställer sig bakom motionen.

Annons

Annons

— Vi i moderaterna väckte frågan i en fråga i kommunfullmäktige, att just ge barnskötarna möjligheten till fast anställning, berättar Carina Bardh (M).

Frågan ställdes till barn- och utbildningsnämndens ordförande Mikael Hahn (S) men fick ett svalt mottagande, minns hon.

— Då var det inte aktuellt, då skulle förskollärarna prioriteras så det var inget positivt svar då, berättar Carina Bardh.

Men när Lola Frödeberg och Malin Brihall (VF) skrev en motion i samma ämne så är det nu positiva tongångar från flera partier. Även Henrik Tvarnö (S) ställer sig positiv till motionen och menar att även vikariers arbetsrätt ska stärkas.

— Det är en bra motion eftersom det råder brist på förskollärare. Barnskötarna har ändå gått tre år på gymnasiet med inriktning barn och då tycker jag de ska få den möjligheten med en fast tjänst. De ska vara ett komplement till förskollärarna, de jobbar med lite olika områden, säger Carina Bardh.

”Jättemärkligt”

Lola Frödeberg (VF) reagerar starkt på det sätt som Carina Bardh (M) går in i debatten om barnskötarna och rätten till fastanställning.

— Jag tycker det är jättemärkligt. Man har väl inte ensamrätt på en fråga. Varför skrev hon inte motionen själv om hon inte fick respons. Man måste ju agera, säger Frödeberg.

— Men jag är jätteglad för att hon stödjer motionen och att hon fått med sig S på tåget också.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan