Annons

Annons

Annons

Rosenlund

Helen får chansen att vara vd på Elmia

En av de nominerade till Årets unga ledande kvinna, Helén Truong, får nu chansen att under tre månader pröva på vd-skapet som trainee på mässboplaget Elmia.

— En härlig utmaning och att få lära känna Elmia från insidan, säger hon.

Elmias vd Lotta Frenssen ,till vänster, kommer att under tre månader få god hjälp av Helen Truong som får en hans som trainee-vd.

Helén Truong är 28 år och bor i Jönköping. Hon har bland annat studerat Industriell organisation och ekonomi på Jönköpings University där hon tog sin ingenjörsexamen. De senaste fem åren har hon jobbat som chef för projektkoordinatorgruppen på Husqvarna Group.

Annons

Annons

– Trots sin unga ålder har Helén genom sitt brinnande intresse för människor visat framgångsrikt ledarskap i olika roller på olika arbetsplatser. I hård konkurrens har hon glimrat lite extra med sitt personliga driv och engagemang just för Elmias behov och möjligheter, säger Elmias vd Lotta Frenssen.

Första gången

Hon ska ge Helen en inblick i hur det är att vara vd och dessutom få en möjlighet under praktiken att få leda bolagets ledningsgrupp. Det är första gången som nominerade från Årets unga ledande kvinna får en möjlighet att vara trainee under tre månader.

— Jag tackar både Elmia och Husqvarna för den här chansen. Jag vet inte var jag är i framtiden men att jobba med människor och att hjälpa till att leda dem och ett företag framåt fascinerar mig, säger Helen Truong.

Initiativtagare till Årets unga ledande kvinna är Ridsportalliansen Jönköping, och syftet är att ta fram och lyfta unga kvinnliga ledarförebilder i Jönköpings län. Projektet stöttas av ett tiotal partnerorganisationer, bland annat Elmia.

– Praktikplatsen ska ge en inblick i ledarskapsfrågor, både i själva vd-arbetet och i vår ledningsgrupp. I uppdraget ingår också en specifik utmaning som vi kommer att skräddarsy tillsammans med sikte på karriärutveckling, säger Lotta Frenssen.

Annons

– Från Husqvarnas sida ser vi mycket positivt på initiativet från Elmia och det är mycket glädjande att en av våra många talanger valts ut. Helén har tidigt visat stor potential och även deltagit i vårt interna talangutvecklingsprogram. Att hon nu får denna chansen visar att Husqvarna är en bra miljö för att utveckla framtidens ledare och vi ser fram emot vad Helén kan ta med sig tillbaka till vår organisation, säger Andreas Rangert, ansvarig för Produktledning och Produktutveckling inom Husqvarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan