Annons

Annons

Annons

E4:an öppen igen – efter 11 timmar

Text

En lastbil välte efter kollision med en annan lastbil på E4 söder om Ödeshög i riktning Jönköping tidigt på måndagskvällen.

Det var stora problem på vägen, framför allt söderut, under hela natten på grund av arbetet med bärgning och sanering.

Först klockan 04.50 på tisdagsmorgonen kunde vägen öppnas helt igen.

Under måndagskvällen stängdes filerna på E4 till och från av i samband med arbetet med bärgning och sanering som tog flera timmar.

Lastbilarna blockerade inledningsvis helt trafiken i södergående riktning och även norrut påverkades trafikanterna av situationen under måndagskvällen. Larmet om den omfattande olyckan kom till SOS vid 17.30.

Annons

Annons

Olyckan strax söder om Ödeshög i Östergötland uppstod när en av de inblandade lastbilarna kom körande på E4 och kolliderade med den andra lastbilen som i sin tur stod parkerad i vägrenen.

– Läget är fortfarande besvärligt, en mindre bärgare är på gång och så småningom en tungbärgare, sa polisens presstalesperson Björn Öberg till nyhetsbyrån TT vid 18.30-tiden.

En person fanns i vardera lastbil.

– Ingen av personerna kom dock till skada och ambulansen som beordrats till området kunde tidigt lämna, säger Björn Öberg vid polisen till JP.se.

Enligt Trafikverkets rapporter på kvällen skulle bärgnings- och saneringsarbetet på platsen pågå i flera timmar. Under kvällen stängdes filerna på E4 till och från av i samband med just dessa arbeten.

Omkring klockan 21 rådde begränsad framkomlighet norrut och söderut hade trafiken helt stoppats när lastbilarna skulle bärgas. Enligt ett pressutskick från Trafikverket löd prognosen då att allt arbete i området skulle vara avslutat 23.30.

Men vägen södergående körfält förblev avstängt under större delen av natten, först klockan 04.50 på tisdagsmorgonen meddelade Trafikverket att vägen åter var helt öppen.

Bilister som kom åkande på E4 under kvällen kunde i viss mån ledas om via väg 918.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan