Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Sävsjö utan mandat i regionen

Sävsjös politiker kommer inte vara representerade i regionfullmäktige under kommande mandatperiod. Ingen av partierna i Sävsjö har fått ett ordinarie ledamot, något som kan vara negativt för kommunen då det inte är någon som driver Sävsjöfrågor.

Det blir inga Sävsjöpolitiker i regionfullmäktige på ordinarie plats under kommande fyra år.

Det blir alltså inga ordinarie ledamöter i regionfullmäktige kommande fyra år. Från Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna kommer dock varsin ersättare, vilket blir den enda representation som Sävsjö har i regionfullmäktige.

Annons

Annons

– Jag är förvånad att inget parti fick representation. Det är inte alls bra varken för Sävsjö eller demokratin att man inte finns representerad, säger Ingrid Ivarsson, ordförande för Sävsjös Socialdemokrater och partiets ersättare till regionfullmäktige.

Även Stefan Gustafsson (KD) är bekymrad över att Sävsjö hamnat utanför regionfullmäktige. Han tror att kommunens politiker inte har varit tillräckligt duktiga på att prata om vikten av personkryssning för att få in de lokala representanterna.

– Vi behöver bli tydligare med att man ska kryssa sin ledamot. Hade man gjort det hade våra kandidater kommit in men personvalet har inte fungerat bra. Det är bara en tredjedel av väljarna som kryssar. Men vi kunde ha varit bättre på att säga vem man ska kryssa, säger han.

Det är negativt för Sävsjö med Stefan Gustafsson (KD), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö

Nu måste kommunen jobba utifrån de förutsättningar man har fått. Stefan Gustafsson säger att man har goda relationer med representanter från andra kommuner men att man som regel ser till sin egen kommun först. Både han och Ingrid Ivarsson varnar för att det finns viktiga frågor för Sävsjö som nu riskerar att bli åsidosatta.

Annons

– Det finns viktiga frågor där vi behöver regionens stöd för att påverka, som kollektivtrafiken och riksväg 30. Nu väntar ett stort ansvar för oss att få hit regionens politiker ändå, säger Ingrid Ivarsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan