Annons

Annons

Annons

Fotboll

Hundratals unga i stor fotbollscup på Rosenlund

Text

Under helgen har flera hundra barn samlats på Rosenlunds IP i Jönköping för att spela i Tord Cupen 2018. Totalt 81 lag i fyra åldersklasser har varit med.

– En jättebra helg, det har varit fantastiskt roligt, säger Peter Thulin, ungdomsansvarig för IK Tord.

Kamp om bollen i P09–matchen mellan Anderstorp och Hallby.

Planerna stod relativt tätt och ibland flög bollar över på fel plan.

Annons

Annons

Efter matchen förbereder sig de båda lagen för att tacka.

Det var en diger skara som stod och tittade på trots att de fick stå och frysa.

Det är lagtröjor i alla färger och bollar som flyger över planerna. Så här har det varit både lördag och söndag på Rosenlunds IP i Jönköping. Det är nämligen fotbollscup för pojkar i åldrarna 6–9 år och totalt är det över 800 barn som har varit med och spelat under helgen.

– Det är en skithäftig siffra. Det slog mig när jag skulle fixa medaljer inför cupen och jag fick beställa 1000 stycken. Innan det hade jag inte fattat hur många det egentligen var som skulle vara med, säger Peter Thulin.

Alla som deltar i cupen får en medalj, oavsett hur det går i matcherna. De olika lagen är endast indelade i grupper och det finns inget slutspel, inga tabeller och det förs inga resultat.

– Det ska vara kul att spela fotboll, det handlar inte bara om att vinna. Barnen kommer inte fortsätta spela fotboll om de inte tycker det är roligt.

Under båda dagarna har matcher spelats mellan nio på förmiddagen och 18 på kvällen. Ibland har det spelats matcher på fem stycken femmanna planer samtidigt och enligt Thulin hade de kunnat ha haft en sjätte.

Annons

Annons

Peter Thulin beskriver att han är väldigt nöjd med båda dagarna och att det varit väldigt roligt trots att det under lördagen var problem med vädret.

– Vi fick avbryta några matcher för att det haglade så mycket, alla fick springa och söka skydd, säger han och skrattar.

– Men det har varit väldigt lyckat, man är ju ingen vädergud så det går inte att påverka.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan