Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö landsbygd

Höredaloppet och chans på avancemang i fotbollen: ”Det blir folkfest”

Rickard Gustavsson och Kristin Nordqvist var först i mål förra året i herr- respektive damklassen. Men Höredaloppet är mest känt för bredden där såväl ung som gammal deltar.

Annons

Vilken söndag Höreda har att se fram emot. Först traditionsenliga Höredaloppet med runt 500 deltagare som följs av avgörande match för Höredas herrlag som kan kliva upp i fyran vid seger.

– Blir det bara bra väder så blir det folkfest, säger Claes Hermansson från klubben.

Efter jubileumsåret 2017 då 30:e loppet avgjordes och då bland annat Höredakakan lanserades så är det nu dags för det 31:a Höredaloppet.

Och det blir en helspäckad dag för bygden.

– Först Höredaloppet och senare under dagen har herrlaget chansen att gå upp i fyran för första gången i historien, säger Claes Hermansson från Höreda GIF som har hand om mycket av planeringen för Höredaloppet.

Annons

Annons

Höreda leder serien med åtta poäng då tre matcher återstår och kan alltså säkra seriesegern på söndag.

Men först ska upp mot 500 personer i blandade åldrar ta sig igenom fyrakilometersbanan med start och mål vid klubbstugan.

Höredaloppets koncept, där mycket handlar om gemenskap före tävlingsmomentet, har varit vinnande i längden.

– Det är ju unikt på det sättet att så många väljer att gå, folk går med barnvagnar och äldre personer deltar. Det är ett lopp för alla.

Mycket är sig likt där dagen inleds med gudstjänst innan loppet drar igång efter lunch.

Scouterna har hand om serveringen och på plats finns även en sportkedja som erbjuder så kallad speedshooting där man kan mäta skotthastigheten.

– Det är några färre föranmälningar men uppåt 450-500 deltagare blir det säkert. Blir det bara bra väder så blir det folkfest, säger Hermansson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan