Annons

Annons

Annons

Fullmäktige ställs in – för få ärende att besluta om

Text

Kommunfullmäktige i Ydre kommun kommer inte att hållas på måndag som planerat. Det bekräftar ordförande Anders Andersson (C).

Det inställda sammanträdet innebär att nuvarande kommunfullmäktige i Ydre har haft sitt sista möte.

– Det beror på att vi bara hade ett ärende på listan och att det ärendet var av sådan karaktär att det kan vänta till nästa möte, säger Andersson.

– När det är så få ärende så riskerar man att en del ledamöter inte kommer alls, fortsätter han.

Annons

Annons

Beslutet om att måndagens fullmäktigesammanträde ställts in meddelas på kommunens hemsida.

Vem fattade beslutet?

– Jag, tillsammans med presidiet och sekreteraren. Det är alltså ingen dramatik alls, utan av den enkla anledningen att vi tyckte att det enda ärendet som skulle dras på septembermötet kan vänta till mötet den 15 oktober, säger Andersson.

Sparar pengar

Kommunfullmäktige är kommunens högst beslutande organ. I Ydre kommun består fullmäktige av 21 ledamöter. Genom att ett av årets sammanträden nu ställs in sparas en del pengar för kommunens räkning.

– Varje sammanträde innebär en viss kostnad, till exempel ett litet arvode till ledamöterna, resekostnader, hyra för lokalen och tjänstemännens löner. Det sparar vi in nu, säger Anders Andersson.

Att septembermötet ställs in innebär att det ”gamla” kommunfullmäktige redan har haft sitt sista möte. Det hölls den 25 juni i år.

– Nästa möte, i oktober, ska ju ”nya” fullmäktige ta vid, avslutar Anders Andersson.

Att ett kommunfullmäktigesammanträde stryks från agendan är inte helt unikt. Det händer runtom i Sverige med jämna mellanrum.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan